ZONDAG 26 MAART 2017 • 14.30 uur

Eelco Haak - 'Cello solo'

Spaanse volksmuziek en klassiek
Eelco Haak brengt een gevarieerd programma voor ‘cello solo’. Daarin combineert hij oude dansvormen met Spaanse volksmuziek. Van renaisssance dansen tot Bach en werken van Cassadó, Casals en Huguet van zijn nieuwste cd.

Eelco begint zijn cellostudie bij Rien Hillebrand aan de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg en studeert vervolgens aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij de cellodocenten György Schiffer en Mirel Iancovici. In Spanje vervolgt hij zijn studie met masterclasses bij Paul Friedhoff in Madrid.
Hij heeft concerten gegeven in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Polen, de Tsjechische Republiek, IJsland, de Verenigde Staten, Portugal en Spanje.
Aangetrokken door het leven en de cultuur van dit mediterrane land vestigt hij zich in 1994 in Salamanca in Spanje. Gedurende twintig jaar was hij werkzaam als celloleraar aan het Conservatorium in Zamora.
Momenteel doceert hij cello aan het Conservatorium in Salamanca, wat hij combineert met actief musiceren, zowel als solist als in verschillende ensembles.
Met gitarist Hiroto Yamaya heeft hij een cd opgenomen met muziek van Manuel de Falla. Met pianiste Maria Sobrino heeft hij concerten gegeven in de belangrijkste culturele centra van Castilla y León.
Hij is oprichter en artistiek leider van het Orquesta de Cámara del Casino de Salamanca, een kamerorkest dat optredens verzorgt op talloze locaties in de deelstaat Castilla y León. Zijn interesse voor andere muziekstijlen heeft hem in aanraking gebracht met Argentijnse tango, flamenco, fado, folk en jazz.

Meer informatie over Eelco Haak

Bestel kaarten

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178