Stichting Kunst in het Kerkje per 1 februari dakloos

Vanaf 1 februari is Kunst in het Kerkje dakloos. Na ruim 40 jaar kunst en cultuur te hebben aangeboden in het monumentale Vincentiuskerkje in Velp heeft het college van B&W van Grave zonder opgaaf van redenen het gebruik stopgezet. Dit is voor Kunst in het Kerkje (KihK) aanleiding om door getuigenissen haar rentmeesterschap in beeld te brengen. In een film, bestaand uit 10 miniaturen, wordt de wederkerigheid en betekenis van kunst, cultuur en erfgoed op deze plek voelbaar en het gedwongen vertrek van KihK pijnlijk zichtbaar.

In januari wordt om de paar dagen een beeldgetuigenis getoond via website en de social-mediakanalen van KihK. Muzikanten, exposanten, vrijwilligers, schrijvers, buren, kunstliefhebbers en bezoekers komen aan het woord en laten zien, horen en voelen hoe belangrijk kunst is op deze plaats en in deze tijd. 

Ook heeft KihK het feitenrelaas op haar website staan waaruit helder blijkt hoe de gemeente Grave de afgelopen vijf jaar met KihK is omgegaan. Wat er in de toekomst gaat gebeuren in het Vincentiuskerkje is onduidelijk, net als de ontwikkeling van het Drie Spitsen Gebied. Een door de gemeente ingestelde beheercommissie gaat zicht daarover buigen. KihK wacht deze ontwikkelingen af en beraadt zich op haar toekomst.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178