25 NOV 2017 • 12.00 - 16.00 u
Eerste Brabantse Open Kerkendag

Ons Kunstkerkje neemt deel aan deze 1e Open Kerkendag.
Daarvoor zijn we open op zaterdag 25 november van 12.00 tot 16.00 uur.
In verband met de voorbereidingen voor en het concert zelf kunnen we op zondag 26 november geen rondleidingen verzorgen!

Op zaterdag 25 en zondag 26 november zijn álle kerken in Brabant geopend. Met deze eerste Brabantse Open Kerkendag willen de initiatiefnemers de aandacht van een breed publiek vestigen op kerken als cultureel erfgoed.

In Grave hebben alle besturen/eigenaren van de kerken en kloosters de handen ineengeslagen en gezorgd voor gezamenlijk programma. De vier kerken van de Elisabethparochie, het Emmaüsklooster, kasteelklooster Bronckhorst (het voormalige rode nonnenklooster in Velp), het Protestantse kerkje en wij zijn op zaterdag 25 november van 12.00 tot 16.00 uur open.

Er is een programmaboekje dat je leidt langs al deze kerken en kloosters. Op iedere locatie zijn rondleiders die een kort verhaal vertellen over die plek. Verder zal er in elke kerk het antwoord op een van de vragen te vinden zijn, die in het programmaboekje staan. Een leuke attentie is de beloning voor het goed beantwoorden van de vragen. Er is een fietstocht uitgestippeld, die je langs alle opengestelde kerken en kloosters leidt.

Meer info

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178