Dichters in het donker
Ervaar de schoonheid en magie van het donker, de gebouwen en hun ligging. Geniet van Dichters in het donker in Kunst in het Kerkje. Monica Boschman en Saskia van Leendert zorgen voor poëtische lichtpuntjes en weten in het donker trefzeker te raken.

Duur: 30 minuten | Aanvang elk heel en half uur

De donkere tocht
Onderga ’De donkere tocht’, een individuele stiltewandeling in de Emmaus kloostertuin waarbij via mp3 de geschiedenis met verhalen en muziek wordt verteld.

Duur: 45 minuten | Start elk moment

Liederen rondom 't kampuur
In kasteelklooster Bronckhorst is het goed toeven met een drankje bij ‘Liederen rondom ’t kampvuur’. Er klinkt muziek die de melancholie van het leven laat voelen. Drink het n8 van de n8 drankje, luister naar liederen over het leven en warm je aan het vuur. Warme stemmen in de koude nacht met muzikaal Jan Duindam, muziek vanuit stilte en Dineke de Velde Harsenhorst die bezingt wat stroomt.

Duur en start: wanneer en zo lang als je wilt

Moonwalk
Tijdens de Moonwalk tussen de 3 spitsen kun je o.a. sterrenkijken, nachtdieren spotten en fotograferen in het donker. Kijken met je oren, experimenteren met licht en ontdek wat leeft in de nacht.

Tip: zorg voor warme kleding en stevige schoenen.

Meer weten?

 ‘N8brakers’ is een bijzondere ervaring. In plaats van je zicht, maak je nu meer gebruik  van je smaak, reuk, gehoor en tast. Je gaat als het ware andere dingen ‘zien’. Dit bewust zijn van licht en je ogen, is reden voor het Oogfonds om dit programma te ondersteunen. Ook onderstreept ‘N8brakers’ de bijzondere band die Grave heeft met blinden en slechtzienden.

Het is een dubbele primeur; voor het eerst bieden de drie organisaties gezamenlijk een programma aan én wordt invulling gegeven aan Nacht van de Nacht.

De 2 kloosters en het kerkje, ook wel bekend als de 3 spitsen of drie-eenheid, sluiten hiermee aan bij Nacht van de Nacht, het jaarlijkse landelijke initiatief van de Nederlandse provinciale milieufederaties. Op deze avond en nacht doven vele gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. Op veel plaatsen in het land worden speciale evenementen georganiseerd.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178