25 T/M 28 MEI • 3, 4 & 5 JUNI •
10 & 11 JUNI • 11.00 - 17.00 UUR 


Expositie met veiling 

U kunt vanaf 25 mei een bod doen op een kunstwerk tijdens de expositie door een kaart in te vullen en in de veilingbus te doen. Via e-mail: exposities@kunstinhetkerkje.nl kunt u zien wat er is geboden en kunt u een tegenbod doen. Op 11 juni om 15.30 uur wordt bekend gemaakt welke werken zijn verkocht.

Let wel: tijdens het concert en minisymposium is het kerkje gesloten voor de expositie-inloop.

Scroll naar beneden om te bieden.

'Waar de taal ophoudt...'

Inke Brugman, schilderijen
Inke Brugman (1970) is beeldend kunstenaar sinds 1990. Ze is autodidact en heeft zich de laatste jaren verder ontwikkeld door het volgen van diverse masterclasses en parttime kunstacademies in Nederland en België (versneld doorlopen en cum laude geslaagd). In 2016 was Inke de jurywinnaar van AVROTROS kunstwedstrijd ‘het naakt’*. Dit jaar neemt ze als finalist deel aan de zomerexpo in de Fundatie te Zwolle. ‘Het werk van Inke Brugman heeft een sterke emotionele waarde en beschikt over ‘filmische’ kwaliteiten. Er wordt echter geen eenduidig verhaal verteld. Er ontstaat bij de kijker een lichte verwarring of gevoel van ongemakkelijkheid. Het thema de mens, ‘la condition humaine’ staat centraal waarbij de kwetsbaarheid steeds nadrukkelijk naar voren wordt gebracht.’
http://inkebrugman.nl/

Rick Duijs, Schilderijen
Rick Duijs (1986), kunstenaar met het oog op de zeventiende eeuw. Een hedendaagse schilder met een traditioneel schilderspalet.
Portretten en stillevens schildert hij uitsluitend volgens de klassieke traditie in olieverf. Het verbeelden van mens en materiaal zo dicht mogelijk bij de realiteit brengen, dat vindt hij belangrijk. Daarbij zijn licht, stofuitdrukking, kleur en compositie speerpunten. De basis, tekenen, blijft een belangrijk deel van zijn werk. Hij vervaardigt tekeningen waarbij het menselijk figuur en het portret centraal staan.
Het werk dat op deze expositie te zien is, bezit alle eigenschappen welke Rick in zijn werk wil laten zien. De compositie beperkt hij bewust tot een klein aantal voorwerpen waardoor deze meer tot hun recht kunnen komen. Zijn schilderijen en tekeningen zijn verschillende malen te zien geweest op kunst- en antiekbeurzen en bevinden zich in diverse collecties in binnen- en buitenland. http://www.rickduijs.nl/.

Herman Coppus, papierkunst
Herman Coppus (Horst 1955) genoot een degelijke opleiding tot docent beeldende vakken aan de Stadsacademie van Maastricht, tegenwoordig de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Docent is hij gebleven, maar daarnaast heeft hij zich ontwikkeld als zelfstandig beeldend kunstenaar. Hij woont in Ravenstein, waar hij ook zijn atelier heeft. Verder geeft hij les in beeldende vakken en kunstgeschiedenis aan het Kandinskycollege in Nijmegen. Zijn beeldend werk kan het beste gezien worden in het licht van de traditionalistische moderne stromingen van de vorige eeuw, het Constructivisme en de Geometrische Abstractie. Dat zijn de inspiratiebronnen. Hij heeft daarin een geheel eigen beeldtaal weten te ontwikkelen met uitgesproken aandacht voor kleur, ritme en lichtwerking. Herman Coppus heeft daarbij altijd graag geëxperimenteerd – en doet dat nog – met een zeer uitlopend scala van materialen, van papier tot kunststof. Daarnaast beperkt hij zich niet alleen tot objecten voor binnen, maar schrikt hij er niet voor terug ook monumentale structuren voor buiten te realiseren. Dit alles met een uitgesproken, bijna perfectionistische aandacht voor het uitvoeringsaspect in de zorg voor het ambachtelijke.
http://www.hermancoppus.nl/

Joshua Pennings, sculpturen  
Als moderne smid maakt Joshua Pennings metalen sculpturen. Krachtige dieren en fantasiefiguren zijn een belangrijk thema in zijn werk, waarin we ook voortbeweging, zoals vliegen en reizen, geregeld terug zullen zien. Hij laat zich inspireren door het materiaal, maar meestal is het zijn fantasie waaruit de sculpturen ontstaan. In zijn smidse vormt hij het koude metaal tot warme sculpturen. Bizons stampen vonken in het rond, vogels vliegen uit de hitte omhoog. IJzer en vuur, hamer en aambeeld. Echt vakmanschap. Hij maakt opdrachten voor klanten, bedrijven en gemeenten. Zijn werk bevindt zich in privé-collecties in diverse landen. Ieder beeld is uniek en met de hand vervaardigd van cortenstaal en soms met gevonden vormen. Sinds 2015 heeft hij een eigen boek.
http://www.joshuapennings.com

Nanouk Weijnen, schilderijen en beelden
Nanouk Weijnen (Velp 1973). In het werk van Nanouk draait alles om de emotie die een dier oproept. Haar dieren, die zo uit het doek lijken te stappen, zijn geschilderd als individuen met menselijke expressies en herkenbare karaktertrekken. Die humanisering van de dieren representeert Nanouks maatschappelijke visie. Nanouk: “De mens laat het dier geen dier meer zijn. Dieren zijn compleet gedomesticeerd en worden vaak op nietsontziende wijze gebruikt als koopwaar. De afstand tussen mens en dier lijkt groter dan ooit." Nanouk schildert qua lichtgebruik in de traditie van de oude meesters. Ze werkt met olieverf, laag op laag, waardoor haar werk veel diepte krijgt. Haar sculpturen boetseert ze in was of klei en worden vervolgens in brons gegoten. Nanouk Weijnen studeerde aan de kunstacademie te Tilburg, volgde de lerarenopleiding tekenen en schilderen in Nijmegen en deed beeldhouwkunst aan de Academie voor Beeldende kunst in Neerpelt, België. Nanouk werkt autonoom en in opdracht. Ze exposeert in binnen- en buitenland. http://www.nanoukweijnen.nl

Gerda Stevens, schilderijen
Gerda Stevens werkt al een aantal jaren aan een veelzijdig oeuvre dat bestaat uit beelden, sculpturen, installaties, schilderijen, werken op papier en boekwerken. Kenmerkend is haar simplistische en instinctieve manier van werken. Haar werken zijn representaties van ideeën en gedachten, die de toeschouwer uitnodigen om zowel het mysterie van het werk als dat van de kunstenaar te ontcijferen. Haar werk vertaalt haar sterke persoonlijkheid en drang naar avontuur. Gerda Stevens woont in Beers waar zij ook haar atelier heeft. Afgestudeerd als docent aan de Fontys Hogeschool van Tilburg en opgeleid aan de Academie van Arendonk in monumentale kunst en Vrije grafiek, is ze ronduit veelzijdig te noemen.
http://gerdastevens.nl/               

Marina Metaal, tekeningen
Marina Metaal (1967) woont en werkt in Amsterdam. Haar tekeningen maakt ze met inkt en potlood op papier. Zij is ook lijstenmaker, lijst haar werk zelf in met gerestaureerde en antieke lijsten en doet dit ook in opdracht voor anderen. Mijn tekeningen gaan altijd over mensen, alleen, midden in een ruimte of landschap van vlek en kleur. Soms zijn ze meer mannelijk, soms meer vrouwelijk. Het gaat om hun beweging in zichzelf. Zonder spullen of dingen. Ze gaan over verdriet, liefde, eenzaamheid, ruzie, geluk, wachten, een onverstaanbaar gesprek of een goed gesprek over de leegte en volheid van het bestaan. http://www.marinametaal.nl/

Ben Wasser, schilderijen     
Ben Wasser woont en werkt op de Tiengeboden in de Ooijpolder bij Nijmegen. Het rivierenlandschap en de oude steenfabrieken met hun tasvelden ter weerszijden van de grote rivieren blijven voorname thema’s in zijn schilderwerk. Vanaf 1980 is hij tevens periodiek werkzaam in de Berry, de streek rond Bourges in midden-Frankrijk. Daar vond hij een andere ruimtelijkheid in het glooiende landschap met het goud van de uitgestrekte graanvelden en de tegen de heuvels van Sancerre opklimmende wijngaarden. De laatste jaren is het Friese en Groninger landschap daarbij gekomen. Ook daar is immers nog ruimte zo ver als het oog reikt. In ieder sereen en open landschap vindt hij trouwens zijn inspiratie bij zijn pogen die ruimte en rust te vangen binnen het strakke kader van paneel of doek. Om de specifieke atmosfeer van het moment zo goed mogelijk vast te leggen, werkt hij bij voorkeur op locatie. http://www.benwasser.nl

Lisetteh, gemengde technieken
In de werken van Lisetteh vinden onverwachte ontmoetingen plaats. Ogenschijnlijk tegengestelde elementen staan daar een beetje onwenning bij elkaar. Ze zijn onderdeel geworden van een macaber en tegelijkertijd komisch tafereel. Figuranten in een absurde wereld waarin oude definities weinig houvast bieden. Samen wachten ze geduldig, nog heel fragiel, op hun nieuwe betekenis.
Lisetteh maakt tekeningen, etsen, assemblages, collages en installaties. Zij bouwt haar beelden op uit de voorwerpen, verhalen en ideeën die zij door de jaren heen bij elkaar verzamelde. Hierbij laat zich zich liefst leiden door het materiaal zelf. Door steeds weer nieuwe combinaties uit te proberen en associatief te werk te gaan, prikkelt zij met haar creaties fantasie en voorstellingsvermogen van de kijker.
http://www.lisetteh.com

Veiling 

1. Lisetteh, 'Gathering'

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

450,-

Doe een bod

2. Lisetteh, ‘Blaas me binnen’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

300,-

Doe een bod

3. Lisetteh, ‘Play me’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

400,-

Doe een bod

4. Ben Wasser, ‘Le grand Murgat’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

250,-

Doe een bod

5. Ben Wasser, ‘Vetuste grange, Champ d’or’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

250,-

Doe een bod

6. Gerda Stevens, kleine paneeltjes

Vaste prijs per stuk. Te koop in het kerkje.

25,-

7. Joshua Pennings, ‘Vale gier’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

4500,-

Doe een bod

8. Joshua Pennings, ‘Lynx’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

3100,-

Doe een bod

9. Joshua Pennins, ‘Hippo’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

1500,-

Doe een bod

10. Joshua Pennings, ‘Bosuil’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

1500,-

Doe een bod

11. Gerda Stevens, Aswerk, groot

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

400,-

Doe een bod

12. Gerda Stevens, Aswerk, klein geel

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

100,-

Doe een bod

13. Gerda Stevens, Aswerk, klein rood

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

100,-      175,-

Doe een bod

14. Gerda Stevens, Aswerk, klein blauw grijs

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

100,-    125,-

Doe een bod

15. Inke Brugman, ‘Omission’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

1300,-

Doe een bod

16. Herman Coppens, zonder titel, wit met rood

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

300,-    425,95

Doe een bod

17. Rick Duijs, ‘Tinnen kan met perziken’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

1250,-

Doe een bod

18. Rick Duijs, Kersen (donkerrood en zwart)

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

400,-   450,00

Doe een bod

19. Rick Duijs, Kersen (lichtrood en zwart)

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

400,-   485,75

Doe een bod

20. Nanouk Weijnen, “Minne”, Belgisch trekpaard in brons

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

2300,-

Doe een bod

21. Marina Metaal, ‘Schellak’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

380,-

Doe een bod

22. Nanouk Weijnen, ‘Maleier’, Haan in afvalmateriaal

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

 bod voor 270,-  408,-  450,-

Doe een bod

23. Nanouk Weijnen, ‘Witte pauw’, olieverfschilderij

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

3300,-

Doe een bod

24. Nanouk Weijnen, Hare Majesteit, Haas in brons

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

4200,-

Doe een bod

25. Lisetteh, ‘WAS-lijn’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

550,-   600,--

Doe een bod

26. Rick Duijs, ‘Gemberpot met kersen’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

850,-

Doe een bod

27. Rick Duijs, ‘Zwarte fles met appels’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

1650,-

Doe een bod

28. Rick Duijs, ‘Kan en eieren in chinese kom’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

850,-

Doe een bod

29. Rick Duijs, ‘Rode ui’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

550,-

Doe een bod

30. Lisetteh, ’Walk the dog on the campsite’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

140,-

Doe een bod

31. Herman Coppus, juni 2009, zonder titel

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

300,-    310,-

Doe een bod

32. Herman Coppus, maart 2010, zonder titel

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

300,-

Doe een bod

33. Herman Coppus, augustus 2010, zonder titel

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

300,-

Doe een bod

34. Lisetteh, ‘Ontmoeting in de tijd’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

140,-

Doe een bod

35. Inke Brugman, ‘Infinity’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

1200,-

Doe een bod

36. Inke Brugman, ‘Girls’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

1200,-

Doe een bod

37. Inke Brugman, ‘The squad’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

1100,-

Doe een bod

38. Inke Brugman, ‘Reflection’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

1300,-

Doe een bod

39. Marina Metaal, ‘In gesprek’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

380,-

Doe een bod

40. Ben Wasser, ‘In de steek gelaten Woezik’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

125,-

Doe een bod

41. Ben Wasser, ‘Helemaal verlaten Leur’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

125,-

Doe een bod

42. Ben Wasser, ‘Aan het lot overgelaten te Bergharen’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

125,-

Doe een bod

43. Marina Staal, ‘Sol y Sombre’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

380,-

Doe een bod

44. Marina Staal, ‘Zingeunermeisje’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

380,-

Doe een bod

45. Inke Brugman, ‘Frame of reference’

Nieuw bod: mail naar exposities@kunstinhetkerkje.nl onder vermelding van naam en bedrag.

1650,-      1800,-

Doe een bod

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178