ZONDAG 26 NOVEMBER 2017 • 14.30 uur

Concert van Trio Sibasso

Op zondagmiddag 26 november brengt Trio Sibasso aria’s en duetten van Mozart tot  Verdi, afgewisseld met pianosolo’s in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB).

Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten à € 15,00 kunt u reserveren tot zaterdagavond 25 november 24.00 uur via Ticketbureau (knop onderaan in dit artikel).

Aria’s en duetten uit verschillende opera’s
Trio Sibasso bestaat uit bas Peter van Hoesel, sopraan Sandra van Loon en pianist Simon van ’t Hoff.  Sinds september 2015 geeft het trio recitals, bestaande uit aria’s en duetten. Op het programma staan: de prachtige ‘aanroep aan de maan’ van Dvorak, het beroemde duet ‘La ci darem la mano’ van Mozart, de komische ‘Calunnia’ uit de Barbier van Seviglia van Rossini en het ontroerende ‘Un bel di vedremo’ van Puccini. Tussen de stukken door worden luchtige toelichtingen gegeven over de tijdsgeest en de inhoud van de werken.

Bas, sopraan en piano
Bas Peter van Hoesel soleerde in vele scenische en concertante uitvoeringen, onder meer de titelrol in Mefistofele van Boito en in opera’s van Verdi de titelrol van Attila, Zacharias in Nabucco, Banco in MacBeth , Philips II in Don Carlos, Pagano in I Lombardi, Ramfis in Aida.  Ook dominante rollen in vele opera’s staan op zijn naam, zoals van Bellini, Donizetti, Menotti, Rossini, Offenbach, Puccini, Von Suppé, en van Gilbert & Sullivan. Daarnaast treedt hij vaak op als gastsolist in concerten en oratoria, zoals in werken van Beethoven (9e symfonie), Hidas (Requiem) Puccini (Messa di Gloria), Mozart (Requiem), Verdi (Requiem), Bach (Matthaus Passion). Hij is al jaren als freelancer betrokken bij het koor van Opera Vlaanderen in Antwerpen en Gent. Daarnaast treedt hij vaak op als gastsolist in concerten en oratoria. Hij is al jaren als freelancer betrokken bij het koor van Opera Vlaanderen in Antwerpen en Gent.

Sopraan Sandra van Loon behaalde in 2006 haar Master-titel ‘Performance’ bij hoofdvakdocente Hennie Diemer aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht. Sinds 2014 wordt Sandra gecoacht door Xenia Meijer. Zij zong meerdere operarollen. Zoals de titelrol in Bastien und Bastienne (W. A. Mozart) onder de muzikale leiding van Kenneth Montgomery; de rol van Journaliste in de wereldpremière van KET (K. Dejonghe) en de vrouwelijke hoofdrol van Laura in de operette Der Bettelstudent van Carl Millöcker. Sinds 2005 zingt Sandra freelance in het koor van De Nederlandse Opera, tegenwoordig Nationale Opera & Ballet.

In het oratoriumrepertoire zong Sandra o.a. meerdere malen de sopraansolo in het Requiem van W.A. Mozart, de (eerste) sopraansolo in de Dixit Dominus van G.F. Händel, in de Davidde Penitente van W.A. Mozart, de Krönungsmesse van Mozart, de Carmina Burana van C. Orff en die in het Gloria van A. Vivaldi. Sinds 2016 is sandra te boeken via impresariaat Tineke Ouwendijk.
Naast haar werk als uitvoerend zangers geeft Sandra sinds 2005 als solozangdocente les aan het Kunstkwartier in Geldrop en Helmond en heeft zij een eigen lespraktijk in Tilburg.

Pianist Simon van't Hoff studeerde zowel lichte muziek piano als klassieke muziek piano aan het conservatorium te Tilburg. Deze diploma's behaalde hij respectievelijk in 2000 en 2005. Zijn liefde en affiniteit met zowel de lichte als de klassieke muziek maken dat hij zich in het werkveld niet slechts tot één genre hoeft te beperken.  Op het conservatorium te Tilburg is Simon van 't Hoff werkzaam als begeleider, repetitor, docent steunvak piano en docent praktische harmonie. Naast het lesgeven op het conservatorium heeft Simon ook thuis een actieve lespraktijk. Verder treedt hij regelmatig op als begeleider van koren en projecten, als solo pianist in huisconcerten, in zijn  andere trio genaamd ‘Trio Allegria’ (piano-bas-zang-gitaar) en maakt hij al jaren deel uit van cabaretgroep ‘Grindt’. 

Website Trio Sibasso 
YouTube zie

Bestel kaarten

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178