Peter Bergenhenegouw   Eiland

5/6/7, 12/13/14 en 19/20/21 juli 2024
Kunstexpositie met Ineke van Middelkoop, Peter Bergenhenegouwen en Aris Engel
Kunstfotografie, beelden en grafiek.

11-17 uur 

Gevarieerd in Kunst
In de maand juli 2024 exposeren Ineke van Middelkoop, Peter Bergenhenegouwen en Aris Engel in het Vincentiuskerkje in Velp bij Grave. Hun werk is zeer gevarieerd, van foto’s naar beelden tot grafiek. 
De expositie is bezichtigen op de donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen.

Irene van Middelkoop   Bird on roof

Ineke van Middelkoop

Kunstfotografie van Ineke van Middelkoop 

Wij mensen geloven vaak dat we alles kunnen beheersen, dat we alles kunnen behouden, maar tevergeefs. De natuur kent haar eigen wetten en legt ze op aan ons mensen en aan wat we hebben gecreëerd.
Ik wil met mijn foto's een indruk geven van wat verwering oplevert aan vorm, kleur en structuur. De foto's zijn een weergave van mijn verwondering en zijn meer dan een spiegel van de werkelijkheid. Ik vergroot vaak graag uit en dat leidt dan weer tot vervreemding.
De gefotografeerde landschappen in de expositie zijn meestal niet gedetailleerd, maar geven slechts een impressie.
De camera wordt gebruikt zoals een schilder zijn penseel gebruikt.

Peter Bergenhenegouw   Eiland

Peter Bergenhenegouwen

Beweging in beelden, de rode draad voor Peter Bergenhenegouwen

De rode draad in mijn werk is beweging. Motorisch, mechanisch, mentaal of perspectivisch. Vaak in combinatie, soms figuratief in een abstracte installatie.

Beweging, of het gebrek eraan. In de beelden onderzoek ik de betekenis en de verhalende inhoud van houding of gebaar. In de abstracte objecten is de beweging zelf het onderwerp. Verschuivende ritmes en posities van willekeurige segmenten vormen een nieuw beeld in de ruimte. Werkelijke beweging, in gang gezet door externe factoren als regen, verdamping of wind, beïnvloedt balans of disbalans. In veel van zijn werk verstop ik de automatische aanname, de oppervlakkige blik. 

Aris Engel   Waar is mijn ijs

Aris Engel

Objecten trouvé van Aris Engel

Sinds het eind van de vorige eeuw ben ik weer bezig met grafiek.  Het begon met etsen maar in de loop van de jaren heb ik niet alleen andere vormen van diepdruk gebruikt. Al experimenterend gebruik ik verschillende hoogdruktechnieken zoals hout-, materie-, plant-  en cyanodruk.

Tevens maak ik combinaties hiermee. Kenmerkend voor mijn prenten is dat ik vooral werk met oud en gevonden materiaal. Van een oude dakgoot tot zwerfafval . Op deze expositie laat ik prenten zien die als basis een druk met een bewerkt stuk dakgoot hebben, waarna er met ander materiaal aanvullende drukken volgden. 

.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178