Verwacht 2019-2020

4 T/M 19 JAN 2020
Vernissage 4 januari 15.00 uur

Eefje van Twillert 

Met de expositie HÓRIZÒN wil Eefje aangeven dat er altijd nieuwe wegen van inspiratie openliggen aan de horizon, als je maar zoekt. Na werk gemaakt te hebben tijdens haar jarenlange verblijf in het Caribisch gebied onderzoekt ze nu, onder nieuw licht en kleuren, haar Nederlandse identiteit zonder haar Caribische “kunst-roots” te verliezen.

1 T/M 23 FEB 2020

Marijke Eken en Ingrid Sewpersad

Voor Marijke Eken zijn het de draden die haar verbinden met haar innerlijk en haar omgeving. De mensen, de bloemen, de bomen, de dieren, de Bron.
Inspiratie vond Ingrid Sewpersad o.a. in het rivierenlandschap rond Nijmegen. Dit resulteerde in een serie alu-landschappen, afdrukken op aluminium. Daarmee probeert zij de beschouwer te laten dromen.

7 T/M 22 MRT 2020

Afke van Halen en Clairie Poutsma

Afke van Halen maakt beelden van hout waarbij de natuur leidend is; het cyclische proces van de natuur komt terug in haar beeldend werk.
Claire Poutsma schildert haar omgeving en laat zich door het mystieke van de natuur fascineren bij het vastleggen van landschappen.

4 T/M 5 Apr 2020

Fotocollectief f/4

Wat hen bindt zijn de gezamenlijke interesses en visie op fotografie, wat resulteert in fotobesprekingen, bediscussiëren van nieuwe technieken. Zij hebben gezamenlijke maar ook uiteenlopende interesses, dat inspireert en haalt de anderen uit de comfort zone. Zo dagen ze elkaar uit om telkens ander en beter werk te maken.

10 T/M 13 APR en 18 T/M 19 Apr 2020 met goede vrijdag en pasen

Expositie Jong Talent

Een bijzondere expositie waarbij jonge kunstenaars zijn uitgenodigd om hun werk te laten zien en toe te lichten. De exposanten zijn alumni uit verschillende academies van Nederland en staan aan het begin van hun loopbaan. Dit jaar hebben we vijf kunstenaars uitgenodigd uit Den Bosch, Utrecht en Arnhem: Marloes Vreeswijk, Lydia Duijmelinck, Femke van Eijnthoven, Dionne van Dun, Chantal Linssen.

2 T/M 17 mei 2020

Peterjan Prinsen en Teo Baehler

Peterjan Prinsen is geboeid door diepte, contrast, geometrische vormen en een combinatie van figuratieve en abstracte elementen. Zijn werk roept een mystieke en soms ongemakkelijke en unheimische sfeer op. Teo Baehler maakt sculpturen van uiteenlopende materialen. Deze komen volstrekt intuïtief tot stand en nemen bewust afstand van dagelijkse conventies. 

20 jun T/M 5 jul 2020

Betsy Klabbers

Betsy Klabbers (Overasselt, 1958) heeft een speciale voorliefde voor het schilderen van groentestillevens volgens de klassieke schilderkunst. Tijdens haar opleiding heeft ze de realistische schilders van rond 1900 en hun navolgers leren kennen, hetgeen haar sterkt tot voorbeeld en inspiratie.

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178