Verwacht

21 NOV T/M 13 DEC 2020

Ton van Summeren

Beeldend kunstenaar Ton van Summeren (Oss, 1953 – Amsterdam, 2017) is geboren in Oss. Hij werd bekend in de jaren 80 met zijn grafische werk en stilistische muurschilderingen. Nu, drie jaar na zijn overlijden, worden zijn grote schilderijen weer geëxposeerd in de buurt van zijn geboorteplaats.

19 & 20 DEC 2020

Fotocollectief f/4

Wat Fotografencollectief f/4 bindt zijn de gezamenlijke interesses en visie op fotografie, wat resulteert in fotobesprekingen en het bediscussiëren van nieuwe technieken.

2 t/m 17 Jan 2021

Jan Rensen

Jan Rensen heeft zich als autodidact ontwikkelt als schilder met passie voor kleur en abstracte vormen. Die vormen haalt hij uit de natuur. De geabstraheerde vormen, waarbij lijnen en kleurvlakken belangrijke elementen zijn, roepen associaties op met Tiffany glaswerk en glas-in-loodramen.

30 JAN t/m 21 FEB 2021

Peter Bergenhenegouwen en Ineke Middelkoop 

Peter exposeert zijn werk in Nederland, Belgie en Duitsland. Als autonoom beeldende kunstenaar zijn het de verhalen die hij wil vertellen. Hierbij stelt hij vragen bij de kaders waarbinnen we ons bewegen.
In haar foto’s verandert Ineke de realiteit niet. Ze schildert als het ware met de fotografie als penseel. Ze vergroot uit of ze combineert soms foto’s, waardoor vervreemding optreedt.

6 T/M 21 MRT 2020

Bea Evers met project Inside Out – Outside In

Het bijzondere aan deze expositie is dat reguliere kunstenaars (voor deze gelegenheid Insiders genoemd) samen met zogenaamde Outsider kunstenaars exposeren, waarbij ze zich in hun werk lieten inspireren door het gedicht Stroom, geschreven door Eva Gerlach. Het project is opgezet in samenwerking met Kunstenaarsvereniging Haarlem, waar in maart een soortgelijke expositie plaatsvindt.

3 t/m 18 APR 2021

George de Groot

Georges de Groot werkt vanuit een vrije geest. Fantasie is zijn drijfveer.
Zijn werken zijn meestal vrolijke en kleurrijke creaties, in een herkenbare stijl met een sarcastisch tintje. Ze moeten iets losmaken bij de mensen en de fantasie weer tot leven brengen.

26 JUN t/m 11 jul 2021

Claire Poutsma en Afke van Halen

Afke van Halen maakt beelden van hout waarbij de natuur leidend is; het cyclische proces van de natuur komt terug in haar beeldend werk.
Claire Poutsma schildert haar omgeving en laat zich door het mystieke van de natuur fascineren bij het vastleggen van landschappen.

4 t/m 19 SEP 2021

Peter Jan Prinsen Teo Baehler

Uit alle dagelijkse ruis die langskomt markeert en parkeert Peter Jan die momenten, beelden of situaties die indruk op hem maken, hem verwonderen of raken, of waarvan de schoonheid of de tragiek hem treft. Zijn schilderijen weerspielen dat.
Teo’s ambitie is het ensceneren van zijn fantasiewereld, zijn ongefilterde emotie en verwondering. Teo: ‘Ik leg mijn gevoelswereld en onderbewustzijn bloot en geef er vorm aan met ernst en humor’.

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178