Exposeren in het kerkje?

Bent u beeldend kunstenaar en overweegt u te exposeren?

Stuur ons dan representatieve foto's van het werk dat u wilt tentoonstellen, eventueel vergezeld van een link naar uw website, en voorzie ons van achtergrondinformatie over uw loopbaan, uw visie op kunst en de ideeën achter uw werk. U kunt dit per e-mail verzenden naar de commissie beeldende kunst via exposities@kunstinhetkerkje.nl. Onze commissie beeldende kunst zal uw werk beoordelen en u op de hoogte stellen van haar besluit.

Exposities worden vaak geprogrammeerd in blokken van twee of drie opeenvolgende weekenden, op vrijdag, zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur. We waarderen het zeer als de exposant indien mogelijk zelf aanwezig kan zijn en een toegankelijke opening organiseert voor het publiek.

De kosten voor de huur van het kerkje bedragen €375,00 voor 3 weekenden. Wilt u uw expositie aanvullen met een workshop of lezing in het weekend of op een doordeweekse dag? Dat is mogelijk in overleg. Laat het ons dan tijdig weten in verband met de nieuwsverspreiding. Er wordt geen courtage in rekening gebracht. Het is mogelijk om alleen of samen met anderen te exposeren, waarbij u de kosten kunt delen.

Wat kunt u van ons verwachten?

In het kerkje zijn faciliteiten zoals verwarming, toilet en een keukentje aanwezig, inclusief servies, koffiezetapparaat, waterkoker, klein koelkastje, enkele grote tafels en stoelen voor ongeveer 80 personen. Er is goede verlichting voor de kunstwerken. Let op: er mag niets op de wanden geplakt worden; naamkaartjes en prijzen kunnen tegen de lijsten worden bevestigd of geprint op A4-formaat.

Media:

  • Wij zorgen voor verspreiding van posters in gemeente Grave e/o.
  • We versturen een nieuwsbrief naar 750 vrienden.
  • Een PDF van de poster kan worden toegestuurd om als uitnodiging te dienen voor uw eigen netwerk.
  • Een persbericht wordt verzonden naar regionale media en diverse social media kanalen. Daarnaast wordt actieve promotie door de kunstenaar zelf op prijs gesteld.

Nadat is overeengekomen wanneer uw expositie plaatsvindt, dient het contract binnen 3 weken ondertekend te worden teruggestuurd en dient de huur te worden overgemaakt. We ontvangen dan ook graag een tekst over u, uw werk en wat u gaat exposeren (beelden, fotografie, etc.), samen met minimaal twee hoge resolutie foto’s voor onze website en persbericht. Bij voorkeur een foto van een kunstwerk en een foto waar u met uw werk op staat.

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178