Albast , Lisa Lepper

vr/za/zo  1/2/3 - 8/9/10 - 15/16/17 maart 2024
Expositie kunst van Trix Rijpkema, Guus Verzellenberg en Lisa Lepper  
Schilderijen, gemengde technieken en beelden

11-17 uur 

In maart 2024 start Stichting Kunst in het Kerkje weer met een reeks exposities. Het spits wordt dit jaar afgebeten door het drietal Trix Rijpkema , Guus Verzellenberg en Lisa Lepper.  
Drie veelzijdige kunstenaars die met natuurlijke materialen het thema ‘kwetsbaarheid’ als rode draad in deze expositie uitbeelden.    

How fragile we are 
Sting schreef dit beroemde nummer in 1987 nadat een vrijwilliger in Nicaragua door de contra’s was vermoord. Sindsdien heeft het prachtige lied al vele malen een andere lading gekregen. Ook in het werk van de kunstenaars Trix Rijpkema, Guus Verzellenberg en Lisa Lepper speelt kwetsbaarheid een essentiële rol, bij ieder op een eigen manier.

Trix Rijpkema

 Trix Rijpkema

 Trix Rijpkema werkt graag met natuurlijke materialen zoals plantaardige en dierlijke vezels en natuurlijke kleurstoffen zoals verf gemaakt van walnotenbast. Bij haar zit de kwetsbaarheid -maar ook de aantrekkelijkheid- in het gebruik van deze tere materialen, omdat vooraf niet precies te bepalen is hoe het eindresultaat zal zijn. Subtiele verschillen in bijvoorbeeld het droogproces van de verf kunnen het eindproduct sterk beïnvloeden. 

Guus Verzellenberg (2)

Guus Verzellenberg

Guus Verzellenberg maakt materiedrukken en materieschilderijen met gerecycled papier, materialen als zand, leem en plantaardige en dierlijke resten. Hij verbeeldt de gevolgen van klimaatverandering en verstoord evenwicht in ons milieu. De mens wil alles naar eigen hand zetten, maar wordt daarbij geconfronteerd met de kwetsbaarheid van de natuur en uiteindelijk ook die van zichzelf.  

Lisa Lepper

Lisa Lepper 

Lisa Lepper maakt werken van fragiel, transparant ogend albast. Sommige van haar andere sculpturen, bijvoorbeeld van tufsteen, met brute sneden of andere open structuren, nodigen de natuur uit om in te grijpen in het ontwerp. Door de zachte, broze steen kunnen korstmossen en mossen erop groeien. Het werk dat door mensenhanden is gemaakt, keert dan terug naar de cyclus van de natuur. 

.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178