WerkJannekeCamps verkleind

vr/za/zo  29/30/31 maart en ma 1 april (2de paasdag), 5/6/7 en 12/13/14/ april 
Expositie ‘Bezinnen’ door zes kunstenaars uit Den Bosch
Verschillende kunstdisciplines
11-17 uur 
Officiële opening: zaterdag 30 maart om 14.00 uur

Zes kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines tonen hun werk rondom het thema ‘Bezinnen’. Een gelegenheidscollectief, samengesteld uit makers die allen wonen en/of werken in Den Bosch en die voor deze expositie op zoek gingen naar een passende locatie. Dat werd het Vincentiuskerkje in Velp (NB), de voormalige parochiekerk van het kleine dorp.

Sinds 1977 vinden hier kunst-exposities en kleinschalige concerten plaats. De kerk is een Rijksmonument en eigendom van de gemeente Land van Cuijk. Niet alleen de kerk, maar ook de omgeving ervan, dicht tegen de Maasdijk, is een uitgestrekt gebied waar mensen naar toe gaan voor de beleving, voor de natuur, voor de rust. Kerk en omgeving vormen samen een monumentale plek, doordrenkt van rust en natuurlijke schoonheid.  

JannekeCamps

Janneke Camps 

Janneke Camps is Plantaardig Vormgever en werkt als docent Plantaardige Vormgeving aan de Hogeschool in Wageningen. Haar signatuur is te herkennen aan objecten van bijenwas waar plantaardige materialen in verwerven worden door middel van duurzame en authentieke technieken die ze zich eigen heeft gemaakt tijdens het reizen over de wereld. Het werk van Janneke kenmerkt zich door het uitvergroten van schoonheden en details uit de natuur en worden op organische wijze verbeeld in een object. 

www.instagram.com/jannekecamps

TimonProspèr

Timon Prospèr

Timon Prospèr, beeldend kunstenaar. “Met een multidisciplinaire benadering in mijn kunstpraktijk gebruik ik verschillende technieken en mediums om de thema’s rust, kalmte en vertraging te verkennen. Deze thema’s staan nauw in verband met bezinning, het thema van deze expositie. Onder de boom, op het zachte mos, voel ik soms de warmte van de zon door het bladerdak heen op mijn huid neerstrijken. Niet ver van hier klinkt een beekje. Ik blijf nog even en vergeet de tijd.” 

www.timonprosper.com
www.instagram.com/timonprosperartwork/
www.facebook.com/timonprosperarts 

JustinReinirCroes

Justin Reinir Croes 

Justin Reinir Croes is diep ondergedompeld in zijn Arubaanse/Caribische erfgoed en haalt inspiratie uit de culturele wortels van zijn inheemse voorouders, het Arawak/Caquetio-volk. Zijn artistieke inspanningen omvatten voornamelijk materialen die symbolisch zijn voor zijn culturele achtergrond, zoals annatto, kalebas en maïs. Zijn drang om te creëren komt voort uit zijn gevoel van verbondenheid om zijn bestaande crisis te verlichten. Daarnaast strekken Justins creatieve activiteiten zich over een gevarieerd scala aan artistieke uitingen, zoals schilderen, beeldhouwen, performancekunst en verschillende andere vormen van expressie. 

www.justinreinircroes.com
www.instagram.com/justinreinircroes/

EduardLinders

Eduard Linders

Eduard Linders is schilder. Het thema wat steeds weer terugkomt in zijn werk is ‘Ruimte’. Zo maakt hij schilderijen met abstracte landschappen, of met afgebakende, coulisse-achtige ruimtes waarin hij je als het ware uitnodigt om erin rond te dwalen, of waarin je je eigen weg kan zoeken. Ook maakt hij werken waarin Ruimte wordt verbeeld in de zin van maatschappelijke ruimte voor ieder mens, als een pleidooi voor een wereld waarin ieder mens mag zijn zoals die is, ongeacht afkomst, kleur, geloof, geaardheid, of wat dan ook. 

www.eduardlinders.nl
www.instagram.com/eduardlinders
www.facebook.com/eduardlindersart

MichielSonnevijlle

Michiel Sonnevijlle

Michiel Sonnevijlle, saxofonist en beeldend kunstenaar, onderzoekt universele thema’s van het menszijn. Onder andere verlies, vertrouwen, hebzucht en hoop zijn inspiratie voor expressieve olieverfschilderijen en avontuurlijke klanken van saxofoon en elektronica. In zijn project ‘Bewoners van de Sint-Jan’ brengt Sonnevijlle de luchtboogbeelden van de Sint-Janskathedraal tot leven in beeld en klank. 'Ik leg de focus op de expressie en houding van de beelden en luister naar wat ze me willen vertellen'. 

www.michielsonnevijlle.nl
www.instagram.com/michielsonnevijlle/
www.facebook.com/creationarmy 

DianvanVugt

Dian van Vugt

Dian van Vugt is keramist, kunsteducator en mixed media kunstenaar. Haar werk nodigt de kijker uit om de alledaagse wereld te herontdekken en een moment van verwondering te ervaren. Ook reflecteert zij regelmatig op haar eigen blik en de bril waarmee ze naar de wereld kijkt. De draaikolk van gedachten en gevoelens zorgen voor creatieve inzichten en een nieuwe kijk op haar omgeving, die ze vertaalt naar haar werk. 

www.dianvanvugt.nl
www.instagram.com/dianvanvugt/

   

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178