Floor Kurstjens 20230130 121644 (2)

vr/za/zo  15/6/17 - 22/23/24 - 29/30 sept en 1 okt 2023
Expositie John Stultjens, Annelies Janssen en Floor Kurstjens
Schilderijen, beelden en gemengde technieken

11-17 uur 

In september 2023 exposeren John Stultjens, Annelies Janssen en Floor Kurstjens in het Vincentiuskerkje in Velp. Met schilderijen, beelden en gemengde technieken vult dit drietal de fraaie ruimte.  Deze expositie wordt georganiseerd door Stichting Kunst in het Kerkje.
De expositie is te bezichtigen van vrijdagen tot en met de zondagen 15/16/17,  22/23/24 en 29/30 september en 1 oktober van 11 tot 17 uur op het adres Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave.

Op zaterdag 16 september om 14.00 uur is er een vernissage/opening door Ton Haagen met muzikale begeleiding van Chris Janssen. 

Annelies Janssen. (2)

Annelies Janssen

Ik werk met bijenwas op houten panelen. Deze techniek wordt encaustic genoemd, een eeuwenoude techniek, al  gebruikt in het Egypte van Cleopatra. Deze techniek gebruik ik op een eigentijdse manier. Met een warmtebron maak ik de was vloeibaar. Met pigmenten geef ik kleur aan de bijenwas, waarna ik de gesmolten was met penselen op een houten paneel aanbreng. Op allerlei manieren breng ik textuur en vormen aan  op het oppervlak.

Door veel te experimenteren heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld.

 Website:   https://www.anneliesjanssen.nl 
Instagram:  https://www.instagram.com/anneliesjanssen.nl/

John Stultjens portret tournesols kihk23 (2)

John Stultjens

Bij het uitzoeken en bewerken van de steen is mij duidelijk wat ik ga maken;  een kop, torso of abstract beeld. Het uiteindelijke resultaat  groeit al werkende.  Soms doet de steen niet wat jij wilt en zul je opnieuw creatief moeten worden, wat dan weer de uitdaging is.

Het stenen beeld is en blijft het belangrijkste, pas daarna ga ik het ijzer toevoegen, eventueel nog met zink of glas. 

Steen en ijzer zijn natuurlijke materialen die sterk van elkaar verschillen maar samen een spannend contrast kunnen vormen;  het gladde gepolijste beeld van albast, serpentijn of indiastone in uitdagend samenspel met het ruwe, rauwe ijzer.

Het gaat om de spannende combinatie in de beelden van “stein & iëzer”

Website: 
www.johnstultjens.exto.nl

Floor Kurstjens 2

Floor Kurstjens

Vanuit mijn hart ben ik verbonden met alles wat leeft en daardoor al op jonge leeftijd uitgekomen bij de kunst.
Ik ben autodidact, en heb les gehad van verschillende gerenommeerde kunstenaars, o.a. van Monique Romeijn.

 Mijn werk in mixed media is vaak fel van kleur en vooral bij het abstracte werk speel ik intuïtief met de grens tussen fantasie en werkelijkheid.
De natuur en haar lichtschakeringen spelen een grote rol als inspiratiebron.
Hoe de wereld eruit ziet, kan iedereen zelf waarnemen, maar de verborgen kracht erachter probeer ik door middel van kleur en vlak voelbaar te maken.
 Ik werk op paneel, doek en papier en de laatste jaren ben ik  bezig met grafisch werk, pentekeningen, aquarel, en het verwerken van glas in de panelen.

Ook mijn beroep als astroloog is inspirerend voor mijn werk, met name door de symboliek ervan die ik dan guts op mdf-paneel.
Daarnaast geef ik creatieve cursussen.

Website:
http://florentine.exto.nl

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178