Antoon Versteeegde 2

vr/za/zo  13/14/15 - 20/21/22 - 27/28/29 oktober 2023
Expositie Sylvia Dekker en Antoon Versteegde
Schilderijen en installaties van bamboe

11-17 uur 

De tentoonstelling ‘Expo 70’ viert dat Sylvia Dekker en Antoon Versteegde dit jaar allebei de respectabele leeftijd van 70 jaar bereiken. Bovendien vieren ze dat ze al 50 jaar samen zijn én al 40 jaar de wereld rondreizen met hun indrukwekkende bamboe-installaties. Ondanks deze lange en succesvolle carrière is het echter pas nu voor het eerst dat ze gezamenlijk hun individuele werk tentoonstellen. Dit biedt een unieke gelegenheid om hun gecombineerde artistieke krachten te bewonderen.

Sylvia Dekker

Sylvia Dekker

Sylvia Dekker is een gepassioneerde kunstenares die bekend staat om haar intrigerende en expressieve werken. Haar unieke benadering van kunst stelt haar in staat om de diepste emoties van haar modellen vast te leggen en de toeschouwers mee te nemen op een innerlijke reis door kleur en vorm.

In deze tentoonstelling neemt zij je mee op een artistieke ontdekkingsreis door de ziel van haar modellen.
In het atelier van Sylvia komen prachtige modeltekeningen en geschilderde doeken tot leven. Elk kunstwerk onthult een uniek verhaal, waarbij het uiterlijke slechts het vertrekpunt is voor een diepgaande verkenning.
Met oog voor de persoon maakt Sylvia modeltekeningen die het karakter en de essentie van haar modellen vastleggen, waarbij ze de contouren van hun lichaam, gelaatstrekken en houding benadrukt, waardoor hun innerlijke ziel wordt blootgelegd.

De bewuste keuze om de tekeningen in zwart-wit te houden benadrukt de puurheid van vorm en compositie. Maar de artistieke reis van Sylvia stopt daar niet.
Na voltooiing van de tekeningen betreedt ze een nieuwe dimensie van creativiteit. Door stap voor stap kleuren toe te voegen en zorgvuldig te bewerken, brengt ze de juiste sfeer en emotie over in haar kunstwerken.

Het hoogtepunt van Sylvia's artistieke expressie ligt in haar kleurrijke portretschilderingen.
Deze portretten zijn gebaseerd op uitvergrote gezichten van haar eerdere tekeningen, waarbij gesloten ogen bewust worden gekozen om de toeschouwer uit te nodigen in de wereld van het model, waar persoonlijke gedachten een hoofdrol spelen.

Deze tentoonstelling nodigt bezoekers uit om stil te staan bij hun eigen dromen en gedachten. Het biedt een unieke gelegenheid om de grenzen van onze perceptie te verkennen en de waarde en schoonheid van de menselijke ziel te ontdekken.

Laat je betoveren door de kunstwerken van Sylvia en vergezel ons tijdens deze buitengewone tentoonstelling.

De website van Sylvia Dekker: www.sylviadekker.nl 

18052011838

Antoon Versteegde

Antoon Versteegde vindt zijn artistieke vrijheid voornamelijk buiten gevestigde instituten en tentoonstellingsruimtes, op openbare locaties die voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

Hij ontwerpt enorm grote constructies die hij bouwt als tijdelijke buiteninstallaties, gemaakt van lichte materialen zoals bamboe, vlaggen, touw en elastiek.
Zijn manier van werken is uitermate succesvol gebleken voor het snel realiseren van community art projecten, waarbij hij bij voorkeur samenwerkt met lokale kunstenaars en vrijwilligers.

De toegepaste bouwtechniek kan makkelijk worden doorgegeven aan mensen die willen meedoen.
Spontane interactie vormt dan ook een essentieel onderdeel van het gehele proces, waarbij de kunstenaar een ruimtelijk avontuur organiseert dat hij samen met zijn toeschouwers beleeft, zodat het publiek daadwerkelijk wordt betrokken bij het kunstproject.

Versteegde heeft in 40 jaar meer dan 650 grootschalige interactieve projecten gerealiseerd in binnen- en buitenland, tijdelijke installaties die de betrokkenen vertrouwen geven in de hedendaagse kunst.

Het uiteindelijke resultaat van deze samenwerking verschijnt om weer te verdwijnen, maar laat een diepe herinnering achter bij deelnemers en publiek.
Hoewel het feitelijke kunstwerk na een paar dagen, weken of maanden alweer verdwenen is, blijft de gezamenlijke ervaring een deel van het collectieve geheugen.

De tentoonstelling in het Kerkje in Velp toont 150 foto's van 150 bamboe-installaties die Versteegde in de afgelopen 40 jaar heeft gemaakt.
Elke foto is voorzien van een QR-code die linkt naar meer informatie of een filmpje van het betreffende project. Zo kunnen bezoekers zich alsnog verdiepen en de levendigheid van de installaties ervaren, zelfs nadat ze allang verdwenen zijn.

Daarnaast maakt Versteegde een geluidsinstallatie met 6 draaitafels, een 12 meter hoge bamboe piramide met 20 prevelende stemmen en een schilderij getiteld "Ecce homo, blij met mus," dat aan Van Gogh is opgedragen.

 De website van Antoon Versteegde: www.versteegde.nl

.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178