Project Zjaneke en meer! groot (003)

26/27/28/29 mei en 2/3/4 juni
Expositie Erni van Aerts
SCHILDERIJEN EN GRAFIEK

11-17 uur 

Van 26 mei t/m 4 juni 2023 exposeert Erni van Aerts in het Vicentiuskerkje in Velp bij Grave. Ze toont grafiek, eigen prentenboeken (Artbooks) en olieverfschilderijen. Ze werkt projectmatig en uit verschillende projecten laat zij wat zien.
De expositie is op de vrijdagen, zaterdagen, zondagen en Tweede Pinksterdag 29 mei te bezichtigen van 11 tot 17 uur op het adres Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave.

Portret Erni bij Huislinde (003)

Erni van Aerts

Werken uit diverse projecten

Met een grote linosnede uit het project Zjaneke won Erni de publieksprijs van ‘De Prent, sleutel voor eigentijdse grafiek 2022/2023’, een samenwerkingsproject van Grafiekplatform en Museum ’t Oude Slot in Veldhoven. Iedere deelnemende kunstenaar koos als inspiratiebron een oude prent uit de collectie Volksprenten van het museum en gaf er een eigentijdse reactie op. De lino is nu opgenomen in de vaste collectie van het museum.
Zjaneke is gedrukt in een oplage van acht; iedere prent is anders. In het Kunstkerkje worden zeven prenten getoond.
Daarnaast heeft ze het verhaal over een meisje dat zich een buitenbeentje voelt, uitgewerkt in een beeldboek en uitgegeven bij Brave New Books: ‘Zjaneke, Als het niet kan dan kan het toch’. Het is verkrijgbaar bij de boekhandel. Het boek en alle illustraties worden in het Kunstkerkje getoond.

Ook exposeert ze houtdrukken en ‘rubbings’ uit een lindeboom uit haar eigen tuin. Deze prenten zijn tot stand gekomen tijdens het bewerken van een grote dunne plank van een lindenboom die in haar atelier ‘een nieuw leven’ kreeg onder de titel ‘Huislinde’.
Haar nieuwste project heet ‘Kostbaarheden/Kwetsbaarheden’, schilderijtjes over alledaagse dingen in huis en tuin. Het krijgt een vervolg in een Artbook met lino’s, etsen, zelfgemaakt papier en twee verhalen.
Op de expositie zijn filmpjes te zien van haar projecten en Artbooks.

De website van Erni

.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178