I Live Here (002)

23/24/25 juni en 29/30 juni en 1/2 juli 2023
Expositie Peer ten Westenend en Sasja Cappendijk
SCHILDERIJEN EN MIX MEDIA

11-17 uur 

Eind juni/begin juli 2023 exposeren Peer ten Westenend en Sasja Cappendijk in het Vincentiuskerkje in Oud Velp bij Grave.
Deze expositie wordt georganiseerd door Stichting Kunst in het Kerkje.
Peer exposeert schilderijen in acryl en gemengde technieken. Sasja maakt schilderijen in mixed media.
De expositie is te bezichtigen op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni en donderdag 29 en vrijdag 30 juni en zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023. De openingstijden zijn alle genoemde dagen van 11 tot 17 uur. De locatie is het Kerkje, Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave.

Peer 3

Peer ten Westenend

Een emotionele schilder zonder vooropgezet plan
Peer ten Westenend is een emotioneel schilder die meestal zonder vooropgezet plan werkt en zich laat meeslepen in het creatief proces. Daarbij gebruikt hij een kenmerkend kleurenpalet waarin verschillende kleuren blauw een belangrijke rol spelen.
In het proces transformeert het figuratieve naar abstract en het abstracte naar figuratief.

De loopbaan van Peer als kunstenaar bestaat uit 3 perioden. Hij begon eind jaren 70 en beginjaren 80 met kleine olieverfschilderijen en gemengde technieken (pastel, potlood, inkt, plakkaatverf). Na zich 15 jaar intensief met muziek beziggehouden te hebben en minder met beeldende kunst volgt in 2000 tot 2005 een periode waarin hij vooral grote kleurrijke acryl schilderijen maakt. De derde periode begon in 2021 tot vandaag de dag. Zijn werken worden groter en zijn beïnvloed door het abstract expressionisme.

De meeste werken, die op de tentoonstelling in het kerkje te zien zijn, zijn recent maar ook enkele kenmerkende schilderijen uit de jaren 2000 tot 2005 zullen getoond worden.
De kunstenaar hoopt de bezoekers te raken door zijn beeldtaal en zal tijdens de expositie aanwezig zijn om een tipje van de sluier op te lichten.

Instagrampagina van Peer

View of a Frog (002)

Sasja Cappendijk

Kunst creëren om grip te krijgen op het leven
Expressie geven aan de stroom van verbeelding, verbinden met de zintuigelijke effecten van kleur en vorm, is wat kunstenaar Sasja Cappendijk in het bijzonder drijft. Ze vindt het belangrijk om haar blik kinderlijk, verwonderend en onderzoekend te houden. Op dezelfde manier benadert ze haar onderwerpen en manier van schilderen. ‘Wanneer er creaties onder mijn handen groeien terwijl ik in de weer ben met verf of papier, voelt dat als een wonderlijk proces, iets tussen mysterie en mastery’. Kunst creëren is haar manier om grip te krijgen op het leven, het te omarmen, maar ook een vorm van onthechting en overgave.

Na het afstuderen aan de Design Academy Eindhoven en te hebben gewerkt als ontwerper, hield Sasja haar artistieke groei stromende aan de Academy voor Schone Kunsten in Arendonk en volgde ze tal van kunstzinnige cursussen. De laatste jaren ligt haar focus voornamelijk op schilderkunst waarbij de onderwerpen vaak een samensmelting zijn van werkelijkheid en het imaginaire. De werken getoond tijdens de expositie zijn geïnspireerd door verbeelde architectonische landschappen en natuur in close-up. In haar vertaalslag naar beeld maakt ze gebruik van haar vaardigheden als designer en kunstenaar waardoor haar werk opvallend veelzijdig is. Ze wil de aanschouwer de ruimte geven voor persoonlijke interpretatie en associatie door haar onderwerpen te abstraheren of te vervreemden.

Naast het zélf creëren, deelt Sasja het creatieve vuur geregeld door het geven van workshops en cursussen, waarbij ze veel aandacht schenkt aan de persoonlijke creatieve groei van deelnemers.

Website van Sasja

.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178