Ingrid Janssen 1

7/8/9, 14/15/16 en 21/22/23 juli 2023
Expositie Annie Veldkamp en Ingrid Janssen
Textielkunst en beelden

11-17 uur 

In juli 2023 exposeren  Annie Veldkamp en Ingrid Janssen in het Vincentiuskerkje in Velp. Annie toont grote en kleine viltcreaties en Ingrid laat haar beelden zien. Deze expositie wordt georganiseerd door Stichting Kunst in het Kerkje.
De expositie is te bezichtigen op de vrijdagen, zaterdagen, zondagen 7/8/9, 14/15/16 en 21/22/23 juli van 11 tot 17 uur op het adres Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave.

Annie Veldkamp 1

Annie Veldkamp

.Kunst waar je stil van wordt. Wol, zeep, water en wrijving. Dat is vilt. Ouderwets handwerk met een nieuwerwetse uitstraling. Van piepkleine wollen schapenharen tot immens grote wandobjecten. In talloze kleuren en verschillende dessins en technieken. Kunstig modern vakwerk met akoestische resultaten. Want ja, dat is ook vilt: warm en geluidsabsorberend. Om stil van te worden.

Annie Veldkamp woont en werkt in Sint-Oedenrode. Sinds 2000 heeft ze haar eigen atelier. Sinds 2005 werkt Annie Veldkamp dagelijks intensief met vilt. Werken met dit natuurproduct is voor haar rustgevend en ze kan hierin haar gedachten kwijt. Haar vilten kunstwerken kenmerken zich doordat het dikwijls grote objecten zijn met een driedimensionale uitstraling. Warm, origineel en natuurlijk. Vernieuwend is het gebruik van zeefdruktechniek op het vilt. Haar thema is ‘natuurlijk mooi’. En dat is het: Natuurlijk Mooi. Mooi natuurlijk.

De website van Annie

Ingrid Janssen 2

Ingrid Janssen

Het werk van Ingrid Janssen is minimalistisch, vervreemdend, klopt niet met de werkelijkheid, imperfect, fantasievol, bevat humor en bestaat voornamelijk uit sculpturen. De natuur is haar grootste inspirator, deze helpt haar om te vertragen en weer in contact te komen met haarzelf. Haar objecten zijn een eerbetoon aan de natuur. Zij werkt vanuit gevoel en intuïtie. Kunst geeft haar de vrijheid en mogelijkheid gevoel en emoties te uiten.
Haar sculpturen zijn opgebouwd uit verschillende materialen. Dat kan keramiek zijn, klei, was, epoxy, gecombineerd met Queen-Ann-poten van oude tafels of stoelen.

.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178