IMG 0932 (003)

do/vr/za/zo  3/4/5/6 - 10/11/12/13 - 17/18/19/20 augustus 2023
Expositie Jacques Versteeg
Schilderijen en 3D-werk

11-17 uur 

In august 2023 exposeert Jacques Versteeg in het Vincentiuskerkje in Velp. Oprechtheid verwerken vanuit gevoel, dat is essentieel voor zijn schilderijen en 3D-werken. Deze expositie wordt georganiseerd door Stichting Kunst in het Kerkje.
De expositie is te bezichtigen op de donderdagen, vrijdagen, zaterdag en zondagen 3/4/5/6, 10/11/12/13 en 17/18/19/20 augustus van 11 tot 17 uur op het adres Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave.

Jacques Versteeg

Jacques Versteeg

De wereld maakt mij verdrietig.
Zó veel boosheid.
Alles omgooien, kapot maken.
Naar de klote helpen.
Schoppen en slaan.
Met een grijze waas voor ogen.
Een en al zelfbeklag. 

Oprechtheid verwerken vanuit gevoel, dat is essentieel voor mijn werk. Daarbij staat de mens altijd centraal. Mijn werk gaat daardoor over angst, kwetsbaarheid, vergankelijkheid, agressie, maar óók over de liefde.
Het kan hard en confronterend zijn. Ook teer en breekbaar. 

Schilderen betekent voor mij het gevecht aangaan met het materiaal, om het beeld zover te krijgen, dat het klopt. Dat het klopt bij mijn gevoel. In harmonie, met geluk. Al is dat maar een fractie van vrolijkheid. 
Ik hoop met mijn werk mensen te verleiden: ‘Kijk naar het licht daar. Daar in de verre verte door bomen, grassen en over het strand. Zie jij dat licht daar ook?’

Wees lief. Durf het. Doe het. Ik vind het zo tof, aardig en fijn om van mijzelf te houden. Hierdoor kan ik er ook zoveel meer voor ieder ander zijn. Humor houdt mij overeind, maar niet altijd is het feest. Ik hoop daarom dat uiteindelijk de relativering zichtbaar is in mijn werk.

Terwijl ik een fulltime baan had in het boekenvak en samen met mijn vrouw een gezin vormde met drie kinderen volgde ik van 1983 tot 1988 de avondopleiding, ‘richting vrij beeldende kunst’ op de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven.

Ik heb altijd met veel plezier gewerkt in het boekenvak en mag nog steeds een creatieve ondersteuning zijn voor een fraaie kinderboekenuitgeverij.

Mijn werkelijke authenticiteit komt het meest tot uiting door mijn beeldende vertaling van het leven om mij heen, permanente prikkelingen zijn zichtbaar in mijn schilderijen en een paar 3-D’s

Ik ben ontzettend blij dat ik mijn werk in de maand augustus kan laten zien in het ‘Kunstkerkje’ in Velp en heb het gevoel dat dit kerkje mijn werk zal omarmen, ik heb er vertrouwen in.

Jacques Versteeg,
Geboren 23 april 1948 te Utrecht
Gehuwd en 3 kinderen.
Opleiding: academie voor industriële vormgeving  (richting autonomie)  van 1983 tot 1988.

Website: www.jacquesversteeg-beeldendkunstenaar.nl

.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178