31 mrt/1/2 apr - 7/8/9/10 (2de Paasdag)- 14/15/16 april maart 2023
Expositie Georges de Groot
TEKENINGEN, SCHILDERIJEN EN BEELDEN

11-17 uur 

In april 2023 exposeert Georges de Groot zowel schilderijen als beelden in het Kerkje in Velp bij Grave. Deze expositie wordt georganiseerd door Stichting Kunst in het Kerkje. De uit de plaats Zeeland afkomstige Georges de Groot maakt zeer kleurrijk modern werk. De expositie is te bezichtigen op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen 31 maart/1/2 april en 7/8/9 en 14/15/16 en 17 (tweede Paasdag) april 2023. De openingstijden zijn alle genoemde dagen van 11 tot 17 uur. De locatie is het Kerkje, Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave.

De kracht van mijn eigen universum

Voor Georges de Groot Zijn tekenen, schilderen en boetseren een rode in zijn leven. Door zijn rijke fantasie ontstaan er in zijn schilderijen en beelden eigenzinnige wezens die je laten verwonderen over hun zijn. Ieder werk vertelt zijn eigen verhaal waarin vorm en kleur je doen verrassen. Zijn inspiratie haalt hij uit de dierenwereld en sprookjes, maar ook de Middeleeuwen en de Oertijd zijn dankbare onderwerpen. Een leeg doek krijgt van Georges de Groot een achtergrond met structuur wat zijn werk extra diepte en levendigheid geeft. De schilderijen, vol van kleur en expressie, drukken positivisme uit. De beelden van keramiek zijn veelal opgebouwd uit verschillende lagen en bevatten verrassende elementen. De bijzondere wezens van keramiek van Georges de Groot zijn mede hierdoor een genot om te aanschouwen en daardoor erg geliefd bij het publiek.

https://www.georgesdegroot.nl/

Audiosysteem met twaalf speakers

De expositie in Velp heeft als thema: De kracht van mijn eigen universum.
Met zijn twee- en driedimensionale werken wil De Groot mensen in een andere realiteit plaatsen, even ontkoppelen van het dagelijkse. Humor en positief zijn is voor hem belangrijk. ,'Mijn werken zijn veelal kleurrijk en geven jeen fijn gevoel. Neem niet alles te serieus, wil ik zeggen. Ik vind het belangrijk dat er harmonie is tussen alles wat leeft, hopelijk komt dat er een keer.'

Een aantal werken laat ook de andere kant zien, zegt de 48-jarige kunstenaar. ,'Die zijn vooral geïnspireerd door wat zwaardere onderwerpen die me aan het hart gaan. Zoals de oorlogen, vervuiling en dierenmishandeling. We voelen ons als mens superieur en dat is niet goed.'

Audiosysteem met twaalf speakers
Voor een extra beleving in het Kerkje in Velp heeft hij met hulp van een vriend een geluidsaspect toegevoegd. Daar komt een heel audiosysteem met twaalf speakers bij kijken. 'Als je het geluid hoort van een walvis die voorbij komt, geeft dat een verbinding met wat je ziet, geen extra dimensie'. 

.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178