Expositie ‘Lente’ van Aris Engel

Bevrijdingsdag 5 mei en de twee daaropvolgende weekend, inclusief de vrijdagen, exposeert Aris Engel in het Kerkje in Velp bij Grave. Deze expositie wordt georganiseerd door  Stichting Kunst in het Kerkje. De openingstijden zijn alle genoemde dagen van 11 tot 17 uur. De locatie is het Kerkje, Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave. 

Druktechnieken
Al ruim twintig jaar houdt Aris Engel uit Langenboom zich bezig met grafiek en dan met name met het etsen. In de loop der jaren is hij ook gaan experimenteren met andere druktechnieken zoals hoogdruk ( hout, lino en karton ) reliëfdruk, materiedruk en vooral ook met de combinaties hiermee. Meestal werkt hij een poos met een bepaalde techniek of combinaties voor hij weer een andere invalshoek kiest en dat geldt ook voor de onderwerpen.

Lente en bomen
Voor deze expositie heeft Aris er voor gekozen om de lente en bomen centraal te stellen. Lente omdat we ons nu in het voorjaar bevinden en bomen omdat zij hun bloesems en bladeren weer laten zien. Bomen spelen een zeer belangrijke rol in het leven op aarde en je hebt ze in vele vormen en of soorten. Dit geld ook voor de verschillende invalshoeken die bij het afbeelden zijn gebruikt. De geëxposeerde werken op papier heeft Aris de laatste 3 à 4 jaar gemaakt. Tevens is er een aantal houten objecten te zien.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178