za/zo 23/24 juli en vr/za/zo 29/30/31 juli en 5/6/7 aug • 11-17 uur
Ellen van der Wal, Gaby Haerkens en Hilde Klomp

Ellen van der Wal - 'Schilderen in gelaagdheid'

Ellen van der Wal laat graag kracht én kwetsbaarheid in haar schilderijen naar voren komen. Zij verbindt niet alleen verf en lagen medium die haar werk diepte en een heel eigen uitstraling geven, maar ook het materiaal met haar verbeelding. Een grote inspiratie van haar verbeelding is de verwondering over hoe het materiaal zich laag na laag gaat vormen tot een achtergrond die uiteindelijk de afwerking bepaalt.
Niet alleen in haar werk, maar ook in haar workshops ‘Intuïtief schilderen’ komt dit sterk naar voren. Je overgeven aan datgene wat spontaan op het doek komt leidt tot bewustwording van de verbinding die je voelt met alles om je heen en voelt als een bevrijdende ervaring.
Ellen volgde haar opleiding bij Artez hogeschool voor de kunsten te Arnhem. 
Meer informatie over haar werk is te vinden op www.atelierdeverbinding.nl

Gaby Haerkens - Pointillistische portretten

Gaby Haerkens zoekt in haar werk naar de identiteit van de mens. Bestaat er een ware identiteit? Of speel je altijd een rol? Kun je de ziel 'vangen' in een portret?
Een grote inspiratiebron voor de schilderijen van ‘meisjes met rode haren’ zijn ‘stills’ uit films  van actrices uit het Silent Movie tijdperk. Zij konden als geen ander met een blik een heel verhaal vertellen. Die verstilde zeggingskracht probeert Gaby te vangen met haar pointillistische schildertechniek. De gelaagdheid die dan ontstaat, geeft de gelaagdheid van de binnenwereld weer.
Alle ‘meisjes’ hebben rood haar. Het rode haar refereert aan de haren van de, recent overleden, zus van de kunstenares; een meisje met vele gezichten. Maar ook aan de prérafaëlitische muzen en de Venetiaans blonde modellen uit de renaissance kunst.
Meer over haar werk is te vinden op https://gabyhaerkens.webs.com/

Hilde Klomp - Hoe ogenschijnlijk simpele dingen mooi kunnen zijn

Hilde Klomp wil met beelden en experimentele fotografie en videowerk laten zien hoe ogenschijnlijk simpele dingen mooi kunnen zijn. De beweging en de menselijke gestalte zijn daarbij haar grootste inspiratiebronnen. In 2019 studeerde ze af aan de kunstacademie op het thema: ‘vergankelijkheid’. Op dit moment specialiseert ze zich op de academie in het vrije werk en studeerde ze in juni af. Het afstudeerwerk is te zien op deze expositie.
Tot 2018 combineerde ze haar werk als personeelsadviseur bij de Rechtspraak met het kunstenaarschap. Hilde Klomp werkt vanuit haar huis in Nijmegen.
Meer over haar werk is te vinden op www.hildeklomp.nl

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178