Ben en Woosje Wasser
za/zo 13/14 - 20/21 - 27/28 aug • 11-17 uur

In augustus exposeren Ben en Woosje Wasser in het Kerkje in Velp bij Grave. Deze expositie wordt georganiseerd door  Stichting Kunst in het Kerkje. De expositie is te bezichtigen op de zaterdagen en zondagen 13/14, 20/21 en 27/28 augustus. De openingstijden zijn alle genoemde dagen van 11 tot 17 uur. De locatie is het Kerkje, Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave.

Landschappen
Ben Wasser
woont en werkt op de Tiengeboden in de Ooijpolder bij Nijmegen. Polder-  en rivierenlandschappen met de oude steenfabrieken en hun tasvelden, de dijkhuisjes en de boerderijen op terpen blijven voorname thema’s in zijn schilderwerk. Periodiek is hij werkzaam in de Berry, de streek rond Bourges in Midden-Frankrijk. Daar vond hij een andere ruimtelijkheid, een ander licht en andere aspecten, zoals de grote agrarische complexen in de kleur van de aarde, omgeven door het glooiende landschap met het goud van de uitgestrekte graanvelden, het geel van koolzaad en zonnebloemen en de tegen de heuvels bij  Sancerre opklimmende wijngaarden. In later jaren is het Groninger en Friese landschap daarbij gekomen. Ook daar is immers nog ruimte zover als het oog reikt. In ieder open landschap vindt hij trouwens zijn inspiratie bij zijn pogen die ruimte en rust te vangen binnen het strakke kader van paneel of doek. Om de specifieke atmosfeer van het moment zo goed mogelijk vast te leggen, werkt hij bij voorkeur op locatie. In deze tentoonstelling toont hij voornamelijk zijn Franse Landschappen naast schilderijen van oude steenfabrieken in de pracht van hun verval en enkele werken uit de polder. www.benwasser.nl.

Stalenboeken in textiel
Woosje Wasser
werkt al een heel leven met textiel. In deze expositie laat ze weer een deel van haar stalenboeken zien.  Hoewel divers van inhoud en vorm hebben al haar boeken gemeen dat zij daarin zoveel mogelijk het eigene en unieke van textiel toont. Het kunnen reis- en dagboeken zijn, reflecties aan de hand van teksten en gedichten, dodenboeken of herbaria, toch blijven het in essentie stalenboeken. Collages met textiel van heel verschillende herkomst, gedragen, afgedankt, vaak verkleurd, versleten of weer opnieuw geverfd en bewerkt met diverse garens. Door de naaimachine als tekenstift te gebruiken zijn extra grafische elementen aangebracht.  
Zij gebruikt bij voorkeur de boekvorm, omdat op deze manier het materiaal optimaal kan worden getoond zowel aan voor- als de achterzijde. Hierbij speelt ook het samenspel tussen beide kanten een belangrijke rol, spiegelbeeldig of juist meer verschillend door details te veranderen of toe te voegen. 
Nu in het Kerkje een presentatie van deze textiele boeken in allerlei vorm en maat. Een overzicht van het werk en meer toelichting is te vinden op de website: www.woosjewasser.nl werk in textiel.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178