Expositie 'Ik ook van jou'

Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 september 2021 - van 11 tot 17 uur

Een exposities installatiekunst met mixed media van Lea Adriaans, Janny Smit en Nelleke Bosland, waarbij de kleur blauw de inspiratiebron is. Op zondag 26 september zal geluidskunstenaar Floor Remmelzwaal nog een extra dimensie toevoegen aan deze expositie.

Op vrijdag 24 september zal om 16.00 uur een officieel moment zijn, met een opening.

Installatie met mixed media
Bij deze expositie ‘installatie met mixed media’ moet u denken aan tekeningen, 3d-presentaties, video en geluid. Is het de ruimte, de adem, het ritme, het intense blauw van Yves Klein? Is het Maria, het blauw van mijn balpen, de versleten spijkerbroek of toch omdat mijn moeder altijd blauwe jurken droeg. 
De kunstenaars: ‘Voor ons alle drie geldt - blauw verveelt nooit. Steeds weer is er blauw. Sinds een jaar onderzoeken we onze gezamenlijke voorliefde voor blauw.’
Blauw geeft ruimte, verdraagt, kalmeert en verbindt, het opent, sust, vibreert, golft en het stroomt. 
We hebben blauw nodig; juist in deze spannende en onzekere tijd.
Blauw is als lucht als het ademt. 
Blauw geeft ruimte aan licht, licht geeft ruimte aan blauw. 
Alle kleuren blauw grijpen in elkaar en vloeken niet.

Blauw is als water; het beweegt met je mee
Vanuit ieders perspectief en wijze van werken gaan de exposanten de verbinding en het experiment aan. In de interactie ontstaan spannende combinaties, als aanzetten tot nieuw werk. Het ritmische van Nelleke, sferische van Janny en verhalende van Lea ontmoet elkaar in blauw.
In 2021 laten ze zich inspireren door te exposeren op verschillende locaties. Het kerkje in Velp is voor hun onderzoek in blauw een perfecte locatie. Ze werken met beeldend werk dat  deels speciaal voor het Kerkje wordt gemaakt en laten zich inspireren door het kerkje, en elkaar, door ook ter plekke in interactie met elkaar blauwe werken te maken. Ze onderzoeken hoe ze met blauw het kerkje nog ruimtelijker kunnen maken. Ze nodigen mensen uit om te dwalen in een blauwe wereld waarin nog van alles mogelijk is. Blauw is van iedereen. Vandaar de titel van deze exposities is ‘Ik ook van jou’. 

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178