4 T/M 19 SEP 2021•ZA + ZO 11-17 u • GEANNULEERD 
Peterjan Prinsen en Teo Baehler
SCHILDERIJEN EN BEELDEN

Peterjan Prinsen (1954)
SCHILDERIJEN

Opgeleid als vakfotograaf heeft Peterjan Prinsen zich tientallen jaren beperkt tot fotograferen. Als kunstschilder is daar later een voor hem belangrijke dimensie bijgekomen om zijn verbeeldingskracht te kunnen vergroten. Uit alle dagelijkse ruis die langskomt markeert en parkeert hij die momenten, beelden of situaties die indruk op hem maken, hem verwonderen of raken, of waarvan de schoonheid of de tragiek hem treft. Soms door middel van een foto, een andere keer door de dingen te beschrijven of te schetsen. Eigenlijk weet hij dan al in grote trekken, op datzelfde ondeelbare moment, hoe hij deze indrukken beeldend op doek wil gaan vertalen. Dat leidt niet alleen tot een vat vol inspiratie, maar uiteindelijk ook tot werk dat de werkelijkheid minder banaal maakt, uit zijn context haalt en tegelijk betekenis geeft. Een combinatie van abstracte en figuratieve elementen dient vaak als zijn vehikel om die betekenis te verbeelden. Dat zijn werk de ene keer lichtheid en plezier ademt en een andere keer juist een ongemakkelijke en unheimische sfeer oproept, is daarvan een onbedoeld gevolg …

https://pjprinsen.nl/

Teo Baehler 
BEELDEN

Teo Baehler is beeldend kunstenaar en architect. Hij is opgeleid aan het Centro Scolastico per le Industrie Artistiche CSIA Lugano CH en aan de Academie voor Bouwkunst Tilburg AvBT NL. Teo is opgevoed in de Germaanse cultuur door zijn Duits-Zwitserse ouders en gevormd binnen de Latijns georiënteerde cultuur uit Zuid-Zwitserland, het landsdeel waar hij is opgegroeid. Zijn aard is buitengewoon nieuwsgierig, hij is op zoek naar verwondering en is gefascineerd door sfeervolle composities.
Teo bewerkstelligt veranderingsprocessen door het combineren van ongelijksoortige materialen (het rationele deel) die gaandeweg bewerkt worden met bedachte technieken naar gelang zijn emotie op dat moment. Zijn Dynamics stop-motion films zijn sfeervolle kronieken van deze intieme onderzoeken.
De sculpturen, gemaakt uit uiteenlopende materialen, komen volstrekt intuïtief tot stand en nemen bewust afstand van dagelijkse conventies. Zijn ambitie is het ensceneren van zijn fantasiewereld, zijn ongefilterde emotie en verwondering.
Teo: ‘Ik leg mijn gevoelswereld en onderbewustzijn bloot en geef er vorm aan met ernst en humor’.

http://www.teobaehler.com/

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178