1 T/M 16 MEI 2020 • ZA + ZO 11-17 u + 13 & 14 MEI• GEANNULEERD
Alice August de Meijer- den Boer, Ek van Zanten en Yvonne Zeylstra
BEELDEN EN TEXTIELKUNST

Alice August de Meijer- den Boer 
ALICE TEXTILE ART

Al vele jaren werkt Alice August de Meijer met prachtige stoffen, waarop zij eerst schildert met speciale olieverf en daarna tekent met naald en draad met duizenden steekjes. Het is geen borduren maar tekenen met gekleurde draden en ook bladgoud wordt verwerkt; een techniek die zij zelf heeft ontwikkeld. Zij had veel teken- en schilderlessen van gerenommeerde kunstenaars genoten, maar haar werk is nu uniek in zijn soort. Ieder werk heeft zijn eigen verhaal met meestal motieven uit de natuur ontleend. Natuur, dieren en seizoenen inspireren haar; vaak impressionistisch en heel kleurig en decoratief. Zij heeft regelmatig geëxposeerd in binnen- en buitenland, maar werkt ook in opdracht.

http://www.alicetextileart.nl/nl-textileart.htm

Ek van Zanten  
BEELDEN 

Ek van Zanten (1933) gerenommeerd figuratief beeldhouwer, studeerde in 1953 af aan de Rijksacademie te Amsterdam, waarna hij studeerde in Brussel. Hij won de Grand Prix de Rome in 1955. Neemt deel aan internationale tentoonstellingen en vertrok in 1956 naar Rome om daar tot 1959 te werken. Er werden hem verscheidene prijzen o.a. de cultuurprijs van Hilversum toegekend. 17 jaar is hij docent aan de Academie Minerva in Groningen. Verspreid in Nederland zijn ruim 30 beelden door gemeentes aangekocht en in de openbare ruimte geplaatst.

Yvonne Zeylstra (1941)
BEELDEN

Yvonne Zeylstra is in 1941 in Voorburg geboren. In de periode 1985-1995 volgde zij lessen in beeldhouwen bij Carel Gomes, Marijke Cosse, aan de Gooise Academie en van Ek van Zanten. Zij werkt het liefst in klei, gips en was. Zij heeft o.a. geëxposeerd in de Kunstzaal van Leo van Heijningen in Den Haag en in de Galerie de Steenlinde in Soest. Voorts heeft zij deelgenomen aan vier atelierroutes die in 1995, 1997, 1999 en 2001 in Naarden-Vesting zijn gehouden. Sinds 2003 verblijft zij ook regelmatig in Frankrijk. In 2007 en 2009 deed zij mee aan een groepsexpositie in Clamecy in de Nievre. Bij Kunsthandel Floris Siemer te Naarden-Vesting exposeerde zij ook o.a. bij de Kunst en Antiekbeurs in de grote kerk van Naarden. In de beeldentuin de Tienhof in Tienhoven zijn haar beelden regelmatig te vinden. Tot eind 2012 waren beelden geëxposeerd bij kunsthandel Haasnoot in Naarden-Vesting. Haar werk karakteriseert zich in stevige, simpele vormen waarin zij uitdrukking geeft aan spontane emoties in haar liefde voor mens en dier.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178