2 T/M 17 JAN 2021 • ZA + ZO 11-17 u • 
Jan Rensen/Geannuleerd
SCHILDERIJEN

Jan Rensen

Jan Rensen is geboren (1946) en getogen in Beek. Met een paar kleine tussenpozen heeft hij hier altijd gewoond. Opgroeiend in een groot gezin met een ziekelijke moeder bracht hij heel veel tijd door in de bossen rondom hem. Hij noemt dit dan ook zijn leermeester en dat geldt voor zowel zijn opvoeding als zijn kunstzinnige ontwikkeling. Al vroeg was hij in de weer met potlood en dat is zijn rode draad gebleven.  Naast zijn werk bleef met grote tussenpozen het tekenen, boetseren, houtbewerken en alles wat te maken had met creativiteit hem boeien en bezighouden.
Zwervend en geraakt door het leven komt hij in aanraking met de dochter van kunstenaar Piet van Dokkum waarmee er weer houvast in zijn leven ontstaat. Zij stimuleert hem om zijn oude liefde weer op te pakken wat in eerste instantie het vertrouwde potlood was en later ook weer de kwast.Als autodidact is hij na zoeken gekomen tot wat hij zelf een half abstracte stijl noemt waarbij het lijnenspel de basis is, waarmee hij weer terugkomt bij zijn jeugd en het potlood. Hierbij kiest hij voor onderwerpen uit de natuur – wat hem na aan het hart ligt. Zijn werk roept associaties op met glas in lood en het verwante Tiffany glaswerk.
Jan Rensen heeft enkele zeer succesvolle tentoonstellingen gehad maar het laten zien van zijn werk staat voor hem voorop. Voor zijn vrouw heeft het Vincentius kerkje een bijzondere plaats omdat haar vader in een ver verleden daar ook heeft geëxposeerd.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178