30 JAN T/M 21 FEB 2021•ZA + ZO 11-17 u GEANNULEERD
Peter Bergenhenegouwen en Ineke Middelkoop
SCHILDERIJEN EN BEELDEN

Peter Bergenhenegouwen (1955) 
BEELDEN

Hij exposeert zijn werk in Nederland, Belgie en Duitsland. Als autonoom beeldende kunstenaar zijn het de verhalen die hij wil vertellen. Hierbij stelt hij vragen bij de kaders waarbinnen we ons bewegen.
 
De rode draad zijn zijn werk is beweging. Motorisch, mechanisch, mentaal of  perspectivisch. Vaak in combinatie, soms figuratief in een abstracte installatie. Beweging, of het gebrek eraan.
In figuratieve beelden onderzoekt hij de betekenis en de verhalende inhoud van houding of gebaar.
In de abstracte objecten is de beweging zelf het onderwerp. Verschuivende ritmes en posities van willekeurige segmenten vormen een nieuw beeld in de ruimte. Werkelijke beweging, in gang gezet door externe factoren als regen, verdamping of wind, beinvloedt balans of disbalans.
 
In veel van zijn werk verstoort hij de automatische aanname, de oppervlakkige blik. Wat zie je, als je binnen een eigen kader blijft?
Een actieve beschouwer stelt zich wellichtde vraag wanneer er sprake is van beweging.

Ineke Middelkoop  
FOTOGRAFIE

Haar inspiratie vindt ze meestal buiten in de natuur. Als je goed rondkijkt, zie je overal om je heen kleuren, structuren. Soms zijn die van nature aanwezig, soms zijn er mensenhanden in het verleden aan te pas gekomen en heeft de verwering krachtige beelden doen ontstaan. Deze verwering door weer, wind of andere natuurlijke processen geeft nieuwe vormen en andere texturen. In haar foto’s verandert ze de realiteit niet. Ze schildert als het ware met de fotografie als penseel. Ze vergroot uit of ze combineert soms foto’s, waardoor vervreemding optreedt.
Daarnaast fotografeert ze ook landschappen. Deze zijn niet gedetailleerd, maar geven een impressie. Dit kan door gebruik te maken van beweging Ook hier geen fotoshop.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178