3 T/M 18 APR 2021 • ZA + ZO 11-17 u • GEANNULEERD
George de Groot
SCHILDERIJEN EN BEELDEN

George de Groot

Georges de Groot werkt vanuit een vrije geest. Fantasie is zijn drijfveer. Als klein jongetje leefde hij al in een droomwereld en verlegde de grenzen. Het is het ‘onbekende’ wat hem boeit: wat is dood, en is er leven na de dood? Dieren mummificeren is hier een goed voorbeeld van. George verzamelt botten van dieren en verwerkt het in zijn kunstwerken. Dieren zijn een constante en terugkerende factor in zijn werk. Dieren hebben veel menselijke eigenschappen die hij de moeite waard vindt om uit te beelden. Mensen hebben trouwens ook veel dierlijke eigenschappen…
 
Zijn gedachten zijn continu in beweging en hij maakt voor zijn werk een selectie van al wat bij hem de revue passeert. Venezuela, het land waar hij zijn vrouw heeft ontmoet, is daar een goed voorbeeld van. Zijn werk is een samensmelting van dieren en/of mensen.
 
Meestal zijn het vrolijke en kleurrijke creaties, in een herkenbare stijl met een sarcastisch tintje. Ze moeten iets losmaken bij de mensen en de fantasie weer tot leven brengen.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178