12 T/M 20 SEP 2020 • ZA + ZO 11-17 u 
Henny van Daalen en Ria Klomp

Ria Klomp

Ria Klomp houdt ervan kunstzinnig bezig te zijn, haar inspiratie komt o.a. uit teksten van bijvoorbeeld Lennart Cohen. Anthem van Cohen is haar favoriet: ‘There is a crack in everything. That’s how the light gets in.’ Wabi sabi, de schoonheid van de imperfectie heeft hier alles mee te maken. Er mag een barstje inzitten. Ria schildert en maakt beelden. Zij houdt van dingen met een verhaal, van de oncontroleerbaarheid van de natuur. Haar schilderijen zijn hierdoor geïnspireerd zijn. En beeldhouwen geeft haar rust en ruimte. Als ze werkt wordt het wordt steeds stiller om haar heen.

Henny van Daalen

Tekenen en schilderen zijn voor Henny van Daalen verschillende dingen, maar zij doet het allebei graag. Voor MatchBoox (leporello in een luciferdoosje) illustreerde zij 4 boekjes met verhalen van de schrijver C.Buddingh’. Voor de biograaf van C.Buddingh’: Wim Huijser illustreerde zij zijn boek: Net te jong om hip te zijn met 60 verhalen en tekeningen over de jaren ‘ 60. Dat verschijnt in september!
Schilderen doet Henny het liefst op grote doeken en zij ervaart het schilderproces altijd als een avontuur waarvan zij het eindresultaat niet kan voorspellen. Het liefst schildert zij op al door haarzelf beschilderde doeken, zodat ze al een (geheime) onderlaag hebben, die onbewust meespeelt in het eindresultaat. Uiteindelijk worden het altijd duidelijk menselijke vormen, maar pas verder in het schilderproces. Soms zwart- wit of juist met veel kleur, afhankelijk van de sfeer van het schilderij.

hennyvandaalen@gmail.com

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178