18 JUL T/M 2 AUG 2020 • ZA + ZO 11-17 u 
Laurens Bosman, René Cornelis Klarenaar, Maria de Meijer, Maria van der Laar
SCHILDERIJEN, BEELDEN, OBJECTEN, INSTALLATIES

Laurens Bosman 
SCHILDERIJEN, COLLAGE

Laurens Bosman is een Udense schilder en collagemaker die met zijn expressieve werken iets los wil maken bij de toeschouwer. Hij is niet per se op zoek naar esthetiek. Liever wil hij in zijn werken ruimte voor invulling en resonantie geven. Hij experimenteert graag met compositie en materiaalgebruik. Zijn thema’s hebben vaak betrekking op de verschillende vormen van existentie van de mens en de daarbij behorende emoties. Laat u verrassen door zijn figuratieve creaties die voor een deel speciaal voor de expositie in deze prachtige kerk zijn gemaakt.

René Cornelis Klarenaar (1956).  
INSTALLATIE 

Ooit afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie ‘architectonisch vormgeven’ met het vak ‘monumentaal’ en nu sinds 5 jaar studerend in Arendonk, Monumentaal Mixed Media.
Voor Klarenaar is monumentaal: “Van een inspirerende aanleiding of herinnering, een beeldend verhaal vormgeven en in een specifieke omgeving plaatsen”
Het is zijn doel, om werk speciaal voor een locatie te maken of een bestaand werk zodanig in de ruimte op te stellen, dat het een meerwaarde vormt voor die ruimte.
Voor deze expositie stelt Klarenaar het werk “5-planken” verdeeld over de ruimte op. Waarmee de mogelijk te onderscheiden gedeelten met elkaar verbonden worden. ‘Wie ben ik als ik deze verwachtingen loslaat en hoe ziet de ruimte eruit die ik dan inneem?’

Maria de Meijer
BEELDEN

Maria de Meijer creëert objecten van steengoed en porselein die geïnspireerd zijn door de schoonheid en diversiteit van de natuur, maar ook haalt ze inspiratie uit vergankelijkheid en architectonische vormen. Ritme en serie spelen vaak een grote rol in haar creaties en zelden is het proces volledig gepland.

Maria van der Laar
BEELDEN 

Maria maakt beelden in klei, brons, gips of kunsthars. De beelden zijn naar model, naar eigen waarneming zoals je dat noemt. Van ware grootte tot extra groot tot een mini. Van een uitgewerkt portret tot een schets of een abstracte interpretatie en met een expressieve toets. In het vrije werk gebruikt ze diverse materialen geïnspireerd door de natuur.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178