19, 20 & 26 OKT 2019 • 11.00 - 17.00 UUR
opening 19 okt 14.00 uur

Expositie Jong Talent

Voor het programma van 2019 organiseert KihK een evenement waarbij studenten en alumni onder de 40 jaar een groepsexpositie wordt aangeboden voor twee weekenden. Het aanbod om deel te nemen aan de groepsexpositie komt voort uit het project ‘Oog en Oor voor Jongeren’ van de Stichting Kunst in het Kerkje en bestaat uit 2 onderdelen: een muzikaal podium voor en door jonger publiek (< 40 jaar) en een expositie van beeldende/toegepaste kunst door getalenteerde (professionele) jonge kunstenaars. In samenwerking met conservatoria, kunstacademies en broedplaatsen wordt jong talent geworven, elkaars marketing aangewend, de programmering opgezet. De status is verkenning en experiment met de wens tot jaarlijkse opname in de reguliere programmering. 
 
Dit jaar hebben we vijf jonge beeldende kunstenaars uitgenodigd. Zij komen vanuit verschillende academies en exposeren 3 dagen hun werk in Kunst in het kerkje: Jonathan Stavleu,Amanda Winnemuller, Anneke Fidder, Britte Koolen, Tellurico.
Op zaterdag 19 oktober om 14 uur vindt de opening plaats en zullen zij hun werk presenteren.

Jonathan Stavleu
INSTALLATIES

De kleine installaties van Jonathan Stavleu zijn opgebouwd uit found materials. Deze materialen voegt hij samen tot een klein narratief.  Hij probeert met deze narratieven een kleine wereld te scheppen die in zijn eigen tijd en plaats bestaat en hierbij een interactie met zijn publiek te creëren, die vergelijkbaar is met die in de bioscoop.

 https://www.instagram.com/jonathanstavleu/?hl=nl

Amanda Winnemuller
SCHILDERIJEN

Amanda Winnemuller is geboren in 1993, daarmee behoort zij tot generatie Y of Z; het ligt eraan hoe je het bekijkt. De millenials worden ze genoemd. Ze worden uitvoerig besproken en bekritiseerd nu ze als (jong-) volwassenen, met hun zowel hoopvolle als gebroken dromen melden in het domein van de ‘young professionals’. In haar werken onderzoekt Amanda de emoties en angsten van haar generatie.
https://amandawinnemuller.com/

Anneke Fidder
KERAMIEK

Het werk van Anneke Fidder gaat vaak over de menselijke conditie. In haar huidige werk onderzoekt zij een tegenstelling tussen een humor en een triestheid. Door het gebruik van humor in haar werk probeert zij de zwaardere aspecten van het menselijk bestaan te verzachten.
http://annekefidder.com/

Britte Koolen
OBJECTEN

De driedimensionale objecten die te zien zijn tijdens de expositie zijn zowel op de vloer geplaatst als aan de muur. De objecten bestaan uit simpele en heldere vormen. Er wordt teruggegrepen naar de minimalistische principes als hergebruik, ordenen en reduceren. De bedoeling is dat de toeschouwer wordt uitgenodigd de ruimte, die de objecten innemen, te betreden en het werk te ervaren als onderdeel van de ruimte waar het zich in bevindt.
http://brittekoolen.nl/about.html

Tellurico
OBJECTEN


Het onderzoek naar alternatieve oplossingen door het bestuderen van folklore en de relatie tussen ambacht en omgeving heeft altijd de aandacht van Tellurico’s studio. Wat verbindt het object met de karakteristieke plaatsen op het gebied van historie, geologie en sociale aspecten of gewoon het leven van alledag?
https://www.tellurico.com

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178