25 MEI T/M 10 JUNI 2019
• ZA + ZO 11-17 u
Hemelvaart en 2e Pinksterdag open


Monique van Haasteren Janna Blok en Jan Willem Rutgers
GRAFIEK, GLASKUNST EN BEELDEN

Monique van Haasteren 
GRAFIEK

Monique van Haasteren (Leiden, 1965) is beeldend kunstenaar en docent.
Ze studeerde in 1990 Cum Laude af aan de Willem de Kooning Academie in tekenen en grafiek, en specialiseerde zich in kleuretsen op groot formaat aan the National College of Art & Design in Dublin. Haar 1eGraads lesbevoegdheid heeft ze behaald in Arnhem bij Art EZ.
 
Monique tekent en etst al vanaf jonge leeftijd. Ze heeft veel geëxposeerd, onder andere in Finland, Engeland, Ierland en Amerika.
Sinds 1992 werkt ze als docent, oa aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam en De Lindenberg Nijmegen, en als gastdocent op de St Joost Academie in Breda.
Sinds 2014 geeft ze op haar atelier aan huis in Overasselt workshops en cursussen grafische technieken.
 
Tijdens deze expositie laat ze een (klein) overzicht zien van 30 jaar werk, periode 1989-2019; een selectie van tekeningen, schetsen, etsen en schilderijen. www.moniquegrafiek.nl

www.moniquegrafiek.nl

Janna blok 
GLASKUNST EN SIERADEN

geboren in 1948 in den haag


 
In 1970 startte zij haar kunstvakopleiding en opende zij  in 1980 haar pottenbakkerij in nijmegen.
Sinds 1981 heeft zij gewerkt als keramiek docent bij diverse kunst opleidingen w.o. de lindenberg in nijmegen. In 1994 verhuisde zij tijdelijk naar de verenigde staten waar zij zich verder verdiepte in keramiek en  werkte zij  als kunstenaar in keramiek en glas en als docent op het college in arizona. 
Op dit moment werkt zij zowel in de usa in haar glas studio alsmede in haar atelier in nederland.
Zij geeft regelmatig keramiek en glasworkshops  in de USA. De laatste tentoonstellingen  waren in de zomer van 2018 in galerie de booghgaard in callantsoog en gaia en oeranus in overasselt.
De sieraden zijn gemaakt van dichroic fused glas door diverse lagen  glas, wat bewerkt is met metaal oxiden te stapelen , deze dan te stoken in een glasoven voor 24 uur en daarna te bewerken en vervolgens voor een polijst stook nogmaals 10 uur in de glasoven te stoken.

Jan Willem Rutgers  
FOTO'S EN TEKSTEN

Mijn fascinatie voor beeldhouwen begon meer dan 30 jaar geleden (naast mijn toenmalige werk in de GGZ; ik ben nu 71). Steen is het gebeente van de aarde en ik voel het als een voorrecht om daarmee te werken. Ik werk meestal in hardere steensoorten (met speciale gereedschappen). Mijn beelden raken aan een grotere betekenis en/of vloeien voort uit
de vorm van de ruwe steen. Dat levert zowel figuratief als abstract werk op. Zo lang als ik dit doe ben ik ook lid beeldhouwerscollectief 'Groep 85'.
We hebben samen een atelier in Nijmegen, een landschaps-project in het buitenland en exposeren regelmatig.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178