22 JUNI T/M 7 JULI 2019 • ZA + ZO 11-17 u 

Helma van den Elshout
SCHILDERIJEN

Helma van den Elshout 
PORTRETTEN

IIn al haar schilderijen zijn gezichten te zien. Van jongs af aan zag Helma van den Elshout overal gezichten waar ze niet waren. En ondanks haar geboeidheid door de natuur, is zij voor wat betreft het schilderen het meest gefascineerd door portretten van mensen. Haar fascinatie ligt bij verstilde foto’s van modellen in modetijdschriften. Deze foto

s gebruikt zij om datgene dat haar aanspreekt te versterken en daardoor ook weer van het portret verwijderd te raken. De uitdaging is om aan een mooi gezicht iets toe te voegen of juist weg te laten, waardoor het intenser wordt. Zij wilt zichzelf daarin raken en op onderzoek uitgaan. Nog steeds heeft zij niet het gevoel dat ze het ‘gevonden’ heeft. Helma heeft niet de illusie dat zij mensen helemaal kan doorgronden en dat kan weergeven in haar schilderijen. Ze ziet wat mensen laten zien en ontkomt er niet aan dat ze daarbij een eigen interpretatie heeft.
Helma werkt met acrylverf op hardboard en voegt daar meestal pastelkrijt aan toe.
Twintig jaar geleden heeft zij de vooropleiding gedaan aan de kunstacademie in ’s-Hertogenbosch en heeft daarna 10 jaar cursussen tekenen en schilderen gegeven. Sinds ongeveer 8 jaar is zij zich meer gaan richten op het maken van eigen werk. 

http://helmavandenelshout.wixsite.com/schilderijen

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178