3 T/M 11 NOV 2018 • ZA + ZO 11-17 u
17 en 18 NOV GEANNULEERD

Rick Duijs, Maarten Luijk, Pierre Servat 
SCHILDERIJEN, BEELDEN

Rick Duijs  
SCHILDERIJEN

Rick Duijs (1986) is een grotendeels autodidact kunstenaar met het oog op de zeventiende eeuw. Een hedendaagse schilder met een traditioneel schilderspalet. Hij werkt uitsluitend volgens de klassieke traditie in olieverf. Deze werkwijze past hij toe in zijn stillevens en portretten. In zijn werk wil hij een werkelijkheid suggereren zoals dit in de 17e eeuw werd gedaan. Gebruik van veelal antieke voorwerpen in zijn stillevens zijn mede sfeerbepalend. Een veel gebruikt tinnen bord of een antiek bierpul zijn voorbeelden hiervan. Het verbeelden van mens en materiaal zo dicht mogelijk bij de realiteit brengen, dat vindt hij belangrijk. Daarbij zijn licht, kleur en compositie speerpunten. De basis, tekenen, blijft een belangrijk deel van zijn werk. Hij vervaardigd tekeningen waarbij vooral het menselijk figuur en het portret het onderwerp vormen. Exposeren doet hij regelmatig op verschillende locaties in Nederland. Ook is zijn werk diverse malen te zien geweest op kunst- en antiekbeurzen. Zijn schilderijen en tekeningen bevinden zich in diverse collecties in binnen- en buitenland. Recentelijk heeft hij voor de abdij van Tongerlo (België) het officiële portret van abt J. De Cuyper voltooid waarvoor hij zijn meestergraad heeft gehaald. Daarmee mag hij zichzelf nu “Meester Kunstschilder” noemen.

www.rickduijs.nl

Maarten Luijk  
BEELDEN

Geboren 1957 te Oss. Maarten brengt bijzondere mythen tot leven in zijn beelden of beelden groepen. Het werk van Maarten is zeer bijzonder en laat een groot respect zien voor alles wat met de natuur te maken heeft en wat de natuur en zijn bewoners te bieden heeft aan mystiek, verhalen en vertelsels. De natuur en haar wezens zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie, een bron van waaruit Maarten met gevoel een beeld kan creëren. Dieren worden vaak door hem uitgebeeld: de raaf, de ijsbeer, de uil en andere dieren met mystiek. Belangrijk bij zijn werk is de spanning, die hij aan de toeschouwer wil overbrengen, met zijn inspirerende toelichtingen geeft hij daar nog een extra dimensie aan.

www.maartenluijkstoryteller.nl

Pierre Servat  
SCHILDERIJEN

Pierre Servat - pseudoniem voor Pierre van Hemert -   wordt kort voor de tweede wereldoorlog in Vught geboren in een groot gezin met negen kinderen. Jeugd en scholing staan in het kader en ten dienste van het grote gezin. Waarin, als verwacht, nauwelijks plaats is voor kunst, laat staan voor individuele zelfexpressie. Na een aanvankelijke professie als goudsmid, evolueert de autodidact zich, gerijpt door onder meer een driejarige opleiding aan de Parijse Tekenschool en een vierjarige opleiding aan de avondtekenschool in Vught, tot een succesvol kunstenaar. Maar iedereen weet dat succes net zo relatief is als onbekendheid, met uitschieters naar alle windstreken. Naamsbekendheid reikt al gauw buiten deze grenzen. Belangrijk is het openbreken van het geografische isolement, juist omdat kunst een internationale taal is en de enige die in principe door iedereen gesproken kan worden. Een schilderij hoeft niet begrepen te worden om mooi gevonden te worden, of omgekeerd. Pierre Servat verbeeldt de appreciatie van het mooie, het schone, het zuivere in polychrome composities. De veelkleurigheid spettert in landschappen, portretten en surrealistisch werk van zijn schilderijen. Doeken waarin Servat de morele werkelijkheid en zijn emotionele fantasieleven met elkaar verbindt, puur en met een wendbaarheid van geest, die niet iedereen gegeven is. Pierre is niet onder een noemer te vangen, maar met een tastbare persoonlijkheid. Zijn werken moet je stilletjes bekijken en ondergaan, dan ontdek je de ware ziel van de schilder.

www.pierre-servat.nl

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178