31 MRT T/M 15 APR 2018 • ZA + ZO 11-17 u en 2e paasdag

ToPé en Kieta Nuij
GRAFISCH WERK EN SCHILDERIJEN & BEELDEN

ToPé
ToPé observeert mens, cultuur en natuur en creëert aan de hand van die observaties grafisch werk, schilderijen en objecten. Soms abstract, soms figuratief, maar altijd is hij ook zoek naar verbindingen tussen mens, natuur en materiaal, tussen historie en het onherroepelijke heden. Hij zorgt ervoor dat de kijker uitgedaagd wordt om de achterliggende gedachten te ontrafelen en over de vragen die hij daarmee oproept morgen die beschouwers gerust even nadenken…

ToPé studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en werkt sinds 1986 als zelfstandig beeldend kunstenaar. Hij woont en werkt deels in Nederland (Overasselt) en Frankrijk (Haute-Saône).

Werk van ToPé bevindt zich in collecties van instellingen, bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland.

www.tope-art.nl

Kieta Nuij
Kieta Nuij verbeeldt mensen in brons. Zij geeft vorm aan allerlei facetten van het menselijk leven. Vanuit haar nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt zoekt ze naar de essentie van universele menselijke emoties en ervaringen en hoe die in de mens zichtbaar worden. Ze maakt in haar beelden de schoonheid maar ook de rauwe en pijnlijke kanten van het menselijk bestaan zichtbaar.

Kieta studeerde aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht en werkt sinds 1984 als beeldhouwer. Ze heeft een atelier in Druten. Haar werk bevindt zich in collecties van particulieren en bedrijven in heel Europa, Verenigde Staten, Canada, India.

www.kietanuij.nl

 

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178