21 JULI T/M 5 AUG 2018 • ZA + ZO 11-17 u

KuBra
SCHILDERIJEN, KERAMIEK, SCULPTUREN

Ingetogen en krachtig


Wil van Gemert, Marian Govers-Jilesen, Eduard Linders, An Brzokowski en Gerda Kunst

Leden van Kubra, Stichting Kunst uit Brabant

Wil van Gemert
STILLEVENS

De schilderijen in deze expositie zijn haar meest recente werken. Haar voorkeur gaat uit naar het schilderen van stillevens met olieverf. Er zit geen diepere filosofie in haar werk. Veel belangrijker is het proces dat eraan vooraf gaat. Het is vaak een zoektocht naar de juiste voorwerpen, sfeer en compositie. Meestal komt haar inspiratie voort uit één voorwerp waarbij ze op zoek gaat naar een passende sfeer of andere voorwerpen zoals een kleedje of iets dergelijks. Ook fruit of bloemen zijn een dankbaar en kleurrijk onderwerp voor haar schilderijen.

www.wilvangemert.nl

Marian Govers-Jilesen
LEER EN MEER ...

‘Ik zie mijn werk als een persoonlijke uiting van mijn wereld,’ aldus Marian. Haar werk is vrijmoedig, intuïtief en direct. Leer loopt als een rode draad door haar kunstwerken. Door te spelen met contrasten verbindt ze haar innerlijke wereld met de objectieve buitenwereld. Op deze manier ontstaat er een surrealistische sfeer waarbij de banale werkelijkheid door de compositie omgevormd wordt tot een nieuwe en bevreemde realiteit. Het medium kan variëren van papier, glas, pallethout, linnen tot leer. Haar onderwerpen en studies hebben doorgaans een historisch karakter. Marian werkt meestal gedurende een jaar aan een onderwerp. Ze volgde een deeltijdopleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk.

 www.govers-jilesen.nl

An Brzoskowski
LIEFDE IN KERAMIEK

An is gespecialiseerd in keramische beelden van vooral kinderen. De motivatie voor haar thema's vindt ze in de liefde: ‘Ik word geïnspireerd door de liefde die in ieder mens aanwezig is. Ik probeer dat tot uiting te brengen in mijn beelden. Het krijgt zijn vorm door de verwondering die ik voel als ik kijk naar mensen, waarbij hun liefde zichtbaar wordt voor anderen’. An is geboren in 1953. In haar woonplaats Bakel geeft ze drie dagdelen per week cursussen.

www.anbrzoskowski.exto.nl

GERDA KUNST
BEELDEN NAAR DE NATUUR

De fascinatie voor de magie van het leven loopt als een rode draad door haar werk. Alles zoals botjes, ruwe edelsteentjes, oud hout, vogelveren, leer, verwrongen stukken ijzer of door de zee uitgebeten materialen worden door haar gebruikt. Het stoffelijke en onstoffelijke samenvoegen tot zinnebeeld, tastbaar en abstract. Het gebruik van schedeltjes heeft voor haar niets sombers, integendeel, het zijn verwijzingen naar gewezen bestaan. Het gaat niet om het terugwinnen van leven, maar om het creëren van een symbool, verwijzend naar een andere werkelijkheid dan het object dat de kijker ziet. Gerda is autonoom beeldende kunstenaar en docent beeldende kunt.

www.gerdakunst.nl

EDUARD LINDERS
SCHILDERIJEN

Centraal thema in zijn werk is Ruimte. Ruimte in de vele betekenissen van het woord. Denk aan: hoe ervaar je ruimte in vrijheid, hoe stellen we grenzen aan ruimte die we nemen of geven, welke ruimte gunnen we of geven we elkaar, thuis, in onze omgeving, in de maatschappij…

Eduard Linders laat zich inspireren door het leven om hem heen: mensen, muziek, gebeurtenissen, kunst. Het luisteren en kijken naar deze inspiratiebronnen gebruikt hij om te komen tot het werk dat hij maakt. Linders werkt met olieverf en acryl op linnen en ook fotografie speelt een belangrijke rol.

www.eduardlinders.nl

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178