13 T/M 21 JAN 2018 • ZA + ZO 11-17 u

Antoine Roosenboom, Coby Langen, Gonnie van de Ven-de Bruijn, Henri Elbers
SCHILDERIJEN

Zeven beeldend kunstenaars uit Cuijk en omgeving exposeren. Wat hen verbindt is hun liefde voor de kunst. Wat hen onderscheidt is hun thematiek en stijl. Hun collega’s hebben in december geëxposeerd. 

Antoine Roosenboom combineert in zijn meest recente werk beelden uit de media, meer analytisch beschouwend dan positie bepalend of emotioneel betrokken. Het werk uitgevoerd in olieverf op doek, is tegen zijn voorkeur in, scherp en figuratief van aard waardoor hij de afstand tot het onderwerp kan bewaren. Het werk is geen poging antwoorden te geven maar toont de beelden  uit de media in zijn context.

Coby Langen tekent en schilder portretten, model en musicerende mensen. De mens is sinds jaren  dé inspiratie voor haar werk.

Gonnie van de Ven-de Bruijn is opgeleid aan de Academie voor Industriële Vormgeving Eindhoven. Haar  stijl is expressionistisch. Zowel in beelden als in schilderijen staat de mens centraal. Zij werkt zeer direct;  haar beelden zijn wat ingetogener.

Henri Elbers Zijn penselen staan vrijwel ongebruikt in zijn atelier.  Veel liever krast hij met zijn vingernagels over het papier of wrijft hij met zijn handpalm de kleuren direct op het papier, dan dat hij een penseel in de verf doopt. Een penseel is voor hem al teveel afstand, een te groot verlengstuk. In een leegte of een vaag vlekkerige achtergrond staan de personen centraal. Vrouwen zijn het, met of zonder vleugels, naakt, zonder gezicht, met lange, steile, zwarte haren, neerhangend naar de aarde waar zij van los lijken te komen, zwevend, drijvend in de ruimte. Zijn schilderijen zijn reflecties van een ingetogen wereld, ontstaan door gecontroleerde expressie.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178