18 AUG T/M 2 SEP 2018 • ZA + ZO 11-17 u

Frank Tarenskeen 
SCHILDERIJEN

Tijdens de expositie op zondag 26 augustus om 15 uur is er een muzikale jazzoptreden van Bart Tarenskeen (contrabas) en Maarten Voortman (piano).

Frank Tarenskeen (1957) studeerde aan de nieuwe lerarenopleiding TeHaTex Nijmegen, en de Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem (het huidige Artez). Sinds hij is afgestudeerd in 1982 is hij parttime werkzaam als docent kunst in het middelbaar onderwijs en als zelfstandig beeldend kunstenaar. Hij exposeerde in binnen- en buitenland, en zijn werk bevindt zich in diverse openbare- en privécollecties. In 2013 haalde Tarenskeen zijn bachelor filosofie aan de Universiteit van Utrecht met een afstudeerscriptie met als onderwerp esthetica van de schilderkunst.

De schilderijen van Frank Tarenskeen hebben een onmiskenbaar eigen signatuur: de keuze voor expressieve, sterke kleurcontrasten; dynamische en evenwichtige composities; een lichte neiging tot abstractie; de aandacht voor de verftoets en de menselijke maat. In het spanningsveld tussen ernst en lichtheid maakt Frank Tarenskeen schilderijen die een persoonlijk beeld proberen te geven van de wereld zoals die zich aan hem voordoet. Zijn onderwerpen vindt hij in zijn directe omgeving en tijdens reizen naar o.a. Frankrijk, Italië en Indonesië, en omvatten landschappen, portretten, figuurstukken, interieurs en stillevens.

www.franktarenskeen.nl

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178