27 APR T/M 13 MEI 2018 • ZA + ZO 11-17 u • 10 mei OPEN: 12-17 uur

Kunstenaarsgroep De Transformatie Arnhem
SCHILDERIJEN, FOTOGRAFIE, HOUTSCULPTUREN


Don Buma, Quinta Buma, Maria van der Wijst en Walter Knoop

Don Buma
GOUACHES EN ACRYL OP PAPIER

Mijn uitingen op papier zijn afhankelijk van inspiratie en energie op het moment dat er iets naar boven komt borrelen. Lange tijd kan het praktische werk stil liggen, een tijd die ik benut om om mij heen te kijken en alles tot in de kleinste details op te slaan in mijn geheugenkast, tot daar ineens nieuw werk ontstaat. Vaak gaat dat gepaard met een nieuwe serie, je schrijft immers met kleuren je verhaal en elk nieuw werk is een vervolg.

www.donbuma.nl donbuma@live.nl

Quinta Buma 
FOTO'S EN TEKSTEN

Landschappen, direct of als (weer)spiegeling, overgang van stad naar land, mensen. Als ik fotografeer vang ik het onderwerp soms ook lopend of rijdend (vluchtige impressies). De beelden inspireren mij ook tot teksten. De locaties vormen het theater of het decor; mensen in hun omgeving en mijzelf zie ik als figuranten in dat grootse theater wat het leven is. Passanten die even stilstaan in de tijd, drama in de ruimste zin van het woord, kortom: „Stadsschappen en landsgedichten”.

www.quintabuma.nl / quintabuma@gmail.com

Maria van der Wijst
SCHILDERIJEN

Wat doet het licht met de dingen? Dat is een niet aflatende vraag die mij steeds bezighoudt. Vooral in olieverf op paneel probeer ik daar vorm aan te geven middels stillevens en soms portretten. Mijn inspiratie komt vooral uit de zeventiende eeuw, waarvan Willem Kalf voor mij het absolute hoogtepunt is, maar ook van de stillevens van de Franse achttiende-eeuwse genreschilder Chardin. Maar ik moet natuurlijk wel mijn eigen vorm daarin vinden...

www.mariaenwalter.nl / mwijst@xs4all.nl

Walter Knoop
HOUTEN SCULPTUREN EN SCHILDERIJEN OP PANEEL IN ACRYL

Op zoek naar de 'native' in mezelf kijk ik naar deze 'moderne' wereld, waarvan de schoonheid bestaat uit 'fetisjen' in het landschap en het landschap zelf.

www.mariaenwalter.nl / mwijst@xs4all.nl

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178