2 T/M 17 DEC 2017 • ZA + ZO 11-17 u

Niek Nagengast en Bea Evers
AQUAREL EN SCHILDERIJEN

Niek Nagengast
Na zijn afstuderen aan de kunstacademies Groningen en Arnhem heeft Niek Nagengast (25 mei 1951) geëxposeerd in binnen en buitenland. Aan ‘des Beaux Arts’ in Parijs heeft hij zich gespecialiseerd op het gebied van aquarel, overige schildertechnieken en tekenen.

Over zijn werk is hij kort en bondig: ‘Wat ik als prachtig ervaar om me heen, wat me diep raakt, krijgt in innerlijke beelden de kleur en vorm die ik op papier of in materiaal uitdruk. Zo schep ik een beeld dat leeft, waarin ik de warmte van de zon ervaar, de koelte van de schaduw, of juist de vochtigheid van een regenachtige dag’.

In december exposeert Nagengast niet alleen in het Kerkje van Velp, maar heeft hij ook een expositie bij Jacques van Mourik in Mook.

www.nieknagengast.nl

Bea Evers
Bea evers volgde een opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in België, met als specialisatie portret- en modelschilderen. Officieel is schilderen haar vak, een baan, maar zo voelt het niet voor Evers. Het schilderen is, boven alles, haar grootste passie en drive!

Vaak wordt Evers getroffen door beelden van alledag. Zelf zegt ze: ‘Als een vorm, houding of blik me raakt, kan dat het startpunt zijn voor een schilderij, maar ik geniet het meest als ik die beelden weer los kan laten en er mijn eigen interpretatie aan kan geven. In mijn werk speel ik graag met de werkelijkheid, de kleuren, het licht, vormen, bewegingen, houdingen, binnen- en buitenwerelden. De werkelijkheid wegzettend in mijn handschrift. Een beetje mysterieus, een beetje vervormd, een beetje echt’.

Deze expositie is een kleine weerslag van haar zoektocht naar de mogelijkheden.

www.beaevers.nl

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178