23 DEC T/M 7 JAN 2017 • ZA + ZO 11-17 u
Let op: 25, 30 en 31 december is er geen expositie

Jacqueline Roelofs, Petra Teunissen en Hans Garritsen
BEELDEN EN SCHILDERIJEN

Zeven beeldend kunstenaars uit Cuijk en omgeving exposeren. Wat hen verbindt is hun liefde voor de kunst. Wat hen onderscheidt is hun thematiek en stijl. Van 23 december 2017 tot en met 7 januari 2018 exposeren Jaqueline Roelofs, Petra Teunissen en Hans Garritsen. Hun andere vier collega’s exposeren van 13 tot en met 21 januari 2018. 25, 30 en 31 December is er geen expositie.

Jacqueline Roelofs uit zich al verschillende jaren op het beeldend vlak door middel van keramische vormgeving. Momenteel is zij met roestige spijkers en sleutels bezig, geïnspireerd door de Afrikaanse afgodbeeldjes, waardoor er een speciale boodschap uitgedragen wordt. Daarnaast heeft zij het hedendaagse thema tatoeages opgepakt. Aanpassingen aan de mens die een persoonlijke uitstraling met bijbehorend verhaal kunnen uitdrukken.

Petra Teunissen werkt vanuit intuïtie. Zij wil haar gevoel beeldend maken en hoopt, dat het beeld iets oproept bij de toeschouwer. De technieken en materialen waarin zij zich uit variëren. Denk hierbij aan keramiek, papier, verf of driedimensionale voorwerpen. Momenteel is zij met het thema bomen bezig. Hierbij wil zij vooral de verschillende sferen vangen. Door met hout te werken in combinaties met boekjes ( papier), kreeg zij  belangstelling voor ‘de Boom’ in zijn verschillende hoedanigheid. Zij combineert nog steeds papier met hout, maar is ook weer aan het schilderen geslagen.

Hans Garritsen kan niet zonder kunst. Het is zijn passie. Hij is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem en de AKI in Enschede, vrije vormgeving. In eerste instantie heeft hij geschilderd en getekend, later aangevuld met beeldhouwen. Hij werkt vanuit de figuratie. Er wordt gestart met een object of een beeld (foto, landschap, een waarneming) en van daaruit naar en met het materiaal gewerkt. Kunst is beleving en visie, verbonden met materie.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178