27 AUG T/M 11 SEPT 2016 • ZA + ZO 11-17 u

Marijke Schurink
SIERAAD-OBJECTEN

De natuur is een grote inspiratiebron voor Schurink. Ze heeft een kinderlijke verbazing en verwondering over een zaadje wat ze nog nooit eerder heeft gezien. Daarnaast is de vergankelijkheid van alles een thema in haar werk. Een ‘collier van lelies’ legde zij vast in een sieraadfilmpje.

Voor Velp maakte ze drie ‘indigo manen’ waarin de afdrukken van hazelaarbladeren met gaatjes, knoopjeskruid en knoestige klimop ranken een nieuw beeld vormen. Een beeld waarin de kosmos van het heelal en de mossen en planten van beneden in een blauwe wereld samen komen. Schurink heeft gestudeerd aan de Hoge school voor de kunsten te Utrecht en de School voor Mode & Vormgeving te Eindhoven.

www.marijkeschurink.com

Theo Naessens
RUIMTELIJK WERK + FOTOGRAFIE

Aan de zijkant, rechts in de kerk is een kuil, een greppel. Erin staan wezens, vage mensfiguren waarvan de handen net boven de rand uitkomen. Wat doen ze? Proberen ze er uit te komen, dragen ze iets boven hun hoofd? En wat doet die grote houten lepel bij die greppel?

Naessens zet met zijn vrije werk de toeschouwer op een bepaald spoor. Naast het beeldende werk fotografeert Naessens ook. Avondfoto is een fotoproject waarbij hij al een jaar lang één foto omstreeks middernacht maakt en op Facebook plaatst. Daarnaast schrijft hij ook lesmateriaal voor het basisonderwijs op het gebied van kunst- en cultuureducatie.

www.scheppenengraven.nl

Monica de Jong  
TEKENINGEN, ETSEN, HOUTSNEDES, AQUARELLEN, ASSEMBLAGES

"Van nature" is Monica de Jong graag buiten en maakt ze werk "over de natuur". Waren dat aanvankelijk onmetelijke landschappen waar geen levende wezens in te bekennen waren, lijkt er gaandeweg een verschuiving zichtbaar. Mens en dier krijgen daarin voorzichtig een plek en zoekt ze meer nabijheid. De Jong studeerde aan de  Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. In haar werk is haar affiniteit met natuurlijke processen als leven en dood, groei en bloei, geboorte en sterven, zichtbaar.

www.monicadejong.nl

Theo van Delft
RUIMTELIJK WERK

Mijn beelden tonen de wereld vanuit stilte bekeken. Wanneer ik heel stil ben en alert, neem ik dingen waar, die niet passen in het concept waarmee wij de werkelijkheid gewend zijn te bekijken. Om ruimte te scheppen voor deze subtielere wereld probeer ik haar zichtbaar te maken in beelden. Ik maak gebruik van aardse materialen, maar ook van vluchtige elementen als water en vuur.

www.theovandelft.nl

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178