19 nov T/M 4 dec 2016 • ZA + ZO 11-17 u

Paul de Swaaf, (06-03-1934 / 01-10-2008)
BEELDEN

Ontmoeting, ontroering en verwondering. Woorden die zo goed passen bij het oeuvre van Paul de Swaaf (06-03-1934 / 01-10-2008), beeldhouwer en tekenaar.

Met zijn figuratieve en bijna altijd portretmatige werk probeerde De Swaaf zijn fascinatie voor mensen uit te dragen, hun diepste wezen tot uitdrukking te brengen; wie zij waren te vangen en te bewaren. Aan het begin van zijn carrière werkte De Swaaf vooral als schilder, schilderijen met olieverf op doek of paneel. In de zestigerjaren richtte hij zich steeds meer op ruimtelijk werk en werd een gedreven beeldhouwer. Het meeste werk werd in brons gegoten, klein werk en portretten waren soms keramisch en af en toe hakte hij grote beelden in steen. Als tekenaar werkte hij meestal met houtskool en daarnaast met potlood, aquarelverf, gouache en combinaties daarvan.
Zijn werk bevindt zich bij particulieren, in musea en openbaren ruimtes in o.a. Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, de Verenigde Staten en Japan.

 www.pauldeswaaf.nl

Lia van der Heide
GRAFIEK

 ‘De sfeer van de stad’

Lia van der Heide hanteert een druktechniek (op papier) waarbij gebruik gemaakt wordt van sjablonen. Ze heeft een fascinatie voor architectuur, voor gebouwen die de sfeer van een stad of dorp bepalen. Foto’s vormen het uitgangspunt van die veelal kenmerkende gebouwen. Wat belangrijk is voor de herkenbaarheid wordt benadrukt. Dat resulteert in kunstwerken waarin die bouwsels centraal staan. Vooral werken van Nijmegen, maar inmiddels ook van andere plaatsen: o.a. Amsterdam, Wijchen en Grave.

www.liavanderheide.nl

Bert de Turck  
FOTOGRAFIE

GODSHUIZEN &  LANDSCHAPPEN

 Bert de Turck (1951) werkt als fotograaf op het grensvlak tussen fotografie en kunst. Hij wordt wel 'de schilder met de camera' genoemd. Favoriete onderwerpen zijn landschappen, stillevens en binnenruimten.  Drijvende thema's zijn vergankelijkheid en kwetsbaarheid. Zijn werk is verstild, impressionistisch en contemplatief van aard en bevindt zich in veel verzamelingen in binnen- en buitenland. Behalve van zijn exposities is hij bekend van diverse fotoboeken, waarvan 'Impressies van de Ooij' (2005) en 'Wat in het voorbijgaan blijft' (2015) de bekendste zijn.

www.bertdeturck.nl

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178