Irene Schaap

7/8/9, 14/15/16 en 21/22/23 juni 2024
Expositie Wanda Janota en Irene Schaap 
Assemblages en schilderijen

11-17 uur 

Reflecties in Kunst
In juni 2024 exposeren Wanda Janota en Irene Schaap in het Vincentiuskerkje in Velp bij Grave. Deze twee kunstenaars presenteren hun werk tijdens de expositie die te bezichtigen is in het Vincentiuskerkje in Velp op vrijdag tot en met zondag op 7/8/9, 14/15/16 en 21/22/23 juni 2024 van 11:00 tot 17:00 uur. Het adres is Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave.

Irene Schaap 2

Irene Schaap

Schilderijen
In mijn werk wil ik laten zien hoe de mens omgaat met zijn fysieke en mentale ruimte.                                                              Ik denk dat ruimte voor ieder mens van belang is en op meerdere manieren kan worden geïnterpreteerd. 
Ruimte als plaats om in te werken, om je in uit te strekken of in te bewegen. Maar ook ruimte als mogelijkheid om af te wijken van een regel of de norm. Ruimte die begrensd of onbegrensd is. Plaatsbepaling en standpunt spelen dan een grote rol.
Naast het werken met acryl in mijn schilderijen vind ik het prettig om met allerlei disciplines te werken. De materialen waarmee ik werk zijn dan ook divers. Ik schilder en fotografeer, maak collages, werk met hout, papier en draad en wat er nog meer op mijn pad komt. Deze diversiteit in materialen brengt me op nieuwe ideeën en wakkert mijn creativiteit aan.

Meer info over Irene: www.ireneschaap.nl 

Wanda Janota

Wanda Janota 

Assemblages
Kijken naar kunst doen wij niet met een neutrale blik. Onze waarneming is gestoeld op eerdere ervaringen, en behalve onze vijf zintuigen spelen ook gevoel en denken een rol. Daarom zal een werk op meerdere manieren geïnterpreteerd worden, en dat is precies waar Wanda Janota op hoopt: dat ieder bij haar werk een eigen verhaal bedenkt.
De basis van haar werkstukken zijn diverse foto’s. Hieruit verwijdert ze elementen, kopieert en voegt samen. Nu ontstaat een vervreemdend, uit balans, uitdagend beeld.
Vervolgens voegt ze hier geheel nieuwe materialen aan toe zoals ijzerdraad, touw, draad en kleine voorwerpen. Zo ontstaat een theatertachtig schouwspel. Haar werkstukken slagen gewoonlijk het beste, wanneer het bewuste willen en het ‘toeval’ zich harmonieus met elkaar verbinden. Hierbij komt ze keer op keer voor verrassingen te staan en leert ze daarop in te spelen. Het is fijn om te eindigen met een assemblage, die je onmogelijk van tevoren had kunnen bedenken. Dat maakt haar blij en trots.

Meer info over Wanda Janota: www.wandajanota.nl 

.

Delen

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178