WOENSDGAVOND 26 JULI 2023 • 20.00 uur

Michał Oleszak (Polen) - piano
met werken van Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin, Frans Liszt, Karol Szymanowski en Aleksandr Scriabin

Michał Oleszak

Michał Oleszak (Polen)

Michał Oleszak werd in 2000 in Wrocław geboren en begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Slechts één jaar later nam hij al deel aan zijn eerste pianoconcours. In 2013 begon hij zijn opleiding aan de “Wojciech Kilar” muziekschool in Rzeszów in de klas van mevrouw Żanna Parchimowska. Drie jaar later werd hij leerling van Prof. Alice Palety-Bugaj aan de "Zenon Brzewski" muziekschool in Warschau, waar hij momenteel studeert aan het "Fryderyk Chopin" Conservatorium.

Hij is laureaat van verschillende concoursen voor jonge pianisten en voor kamermuziek: 1e prijs op het internationale concours in Košice (Slowakije); 1e prijs op de Internationale Pianowedstrijd in Łomianki, 3e prijs op het Internationale Chopin Concours in Narva (Estland); de AND-prijs op de Internationale Pianowedstrijd in Busko Zdrój en 1e prijs op het Warsaw Chamber Music Forum.

Hij diepte zijn pianistieke vaardigheden verder uit tijdens masterclasses bij professoren als Piotr Paleczny, Andrzej Jasiński, Philippe Raskin, Stephan Möller, Wojciech Świtała, Robert Szreder, Masahi Katayama, Maria Szwajger Kułakowska en Elżbieta Stefańska.

Hij trad op in het Estse Opera Theater in Tallinn, de Philharmonie in Kosice, de Ehrbar Concertzaal in Wenen, de Philharmonie in Opole, de Philharmonie Neder-Silezië in Jelenia Góra, de Philharmonie van de Sub-Karpaten in Rzeszów, Kasteel Łańcut, de Spiegelzaal in Tarnów, het Europees Muziekcentrum “Krzysztof Penderecki”  in Lusławimmerice en vele malen in het Koninklijk Kasteel in Warschau.

Hij verleende ook zijn medewerking aan projecten voor de Poolse Radio 2 en RDC-radio.

Programma
Ludwig van Beethoven
      - Sonate in Es groot, op. 7
                 - Allegro molto e con brio 
                 - Largo, con gran espressione 
                 - Allegro
                 - Rondo: Poco allegretto e grazioso
Frédéric Chopin
      - Scherzo nr. 3 in cis klein, op. 39
      - Ballade nr. 3 in as klein, op. 47
Franz Liszt
       - Etude d’exécution transcendante „Eroica”
Aleksandr Scriabin
        - Fantasie in b klein, op. 28


Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178