ZONDAG 5 NOVEMBER 2023 • 14.00 uur

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet
Klassieke muziek - Mahler

NAKK 1 Foto Gerrit Banen

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Entree € 17,50

Bestel kaarten

Op zondag 5 november 2023 treedt het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet op in het Vicentiuskerkje in Velp bij Grave. De componist Mahler krijgt een belangrijke rol in het concert in Velp. Het concert begint om 14.00 uur en vindt plaats op het adres Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave. 

Wunderhorns
Het Nieuw Amsterdam Klarinet Kwartet (NAKK) werd in 2015 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs en presenteerde in 2017 in het Concertgebouw in Amsterdam zijn debuut-cd ‘Ode aan Amsterdam’, gevolgd door de sequel ‘New Amsterdam Stories’ in 2019. In 2021 presenteerde het ensemble zijn door pers en publiek enthousiast ontvangen derde CD ‘Wunderhorns’ met muziek van Gustav Mahler. De Volkskrant schreef hierover: "Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet weet wel raad met de ongekende rijkdom aan kleur en emoties van Mahler" en het NRC Handelsblad schreef: ‘De vier klarinettisten bereidden van alle Mahler-ingrediënten een album dat smaakt naar meer’.

Mahler
Het NAKK weet wel raad met de ongekende rijkdom aan kleur en emoties van Mahler en het NRC Handelsblad schreef: ‘De vier klarinettisten bereidden van alle Mahler-ingrediënten een album dat smaakt naar meer’. Vanwege de belangrijke rol die de klarinet in de muziek van Mahler speelt is het NAKK zijn muziek een beetje als ‘van hun’ gaan beschouwen en dankzij een enorme veelzijdigheid is de klarinet het ideale instrument om alle kanten van het emotionele palet dat Mahler te bieden heeft te doorgronden: van sierlijke Weense Walsmelodieën tot muziek waaruit grote verwondering over de natuur spreekt en van berustende, troostrijke liederen tot extatische Oostenrijkse volksmuziek! Tijdens dit concert geeft het NAKK zijn eigen visie op het gehele oeuvre van Mahler: delen uit symfonieën en liederen en ook zogeheten remixes, waarin het NAKK op zijn eigen manier aan de haal gaat met Mahler’s muziek.

De vier heren zijn allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam en het is samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken wat hen samen tot het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, kortweg het NAKK maakt. Het kwartet is al elf jaar een graag gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia.

Het NAKK is altijd op zoek naar muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen. Met een eigenzinnige kijk op klassieke muziek en spontaniteit op het podium weet het ensemble al snel de harten van het publiek te veroveren! 

Filmpje


Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178