ZONDAG 29 JANUARI 2023 • 14.00 uur

Didier Laloy en Tuur Florizoone
Geïmproviseerde muziek, jazz, folk

Op zondagmiddag 29 januari 2023, treedt het Belgisch duo Didier Laloy en Tuur Florizoone op in het oud romaans Vincentiuskerkje in Velp bij Grave. Het programma zal bestaan uit improvisaties op twee verschillende accordeons, waarbij herkenning van jazz en folk naar boven komt. Het concert begint om 14.00 uur.
De locatie is het Kerkje Velp, Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave. 

Een battle tussen diatonisch en chromatisch
Didier Laloy, een virtuoos op een klein diatonisch accordeon, en Tuur Florizoone,  groots op een chromatische accordeon, gaan de strijd aan in dit concert. Folk en jazz, Waals en Vlaams… wat voor schijnbare tegenstellingen het ook moge wezen: deze twee heren hebben wel één punt gemeen: het zijn podiumbeesten! Waar Didier een onovertrefbaar gevoel heeft voor ritme en melodie, is Tuur een goochelaar van harmoniën en verrassende klanken.

Didier Laloy en Tuur Florizoone samen op het podium zetten is een gek idee. In de eerste plaats omdat ze uit totaal verschillende werelden komen en in de tweede plaats omdat hun instrumenten niet vanzelfsprekend samengaan. Maar gekkigheid loont, want wanneer deze twee geniale muzikanten samenzijn, is het resultaat buitengewoon vernieuwende muziek! Samen heeft het duo zich voorgenomen om de accordeon sexy te maken en hun neus op te trekken voor alle voor-de-handliggende clichés die aan deze instrumenten worden toegeschreven. Want in de juiste handen kan accordeon originele harmonieën, fantasierijke melodieën, ritmische controle en een subtiele groove betekenen. En wanneer twee creatieve heethoofden hun talenten laten zien, bereid je oren en ogen dan voor op een groots spektakel. In de chromatische hoek hebben we Tuur Florizoone, student en oud-meester van alle muzikale talen (klassiek, jazz en Latijn, dankzij vele bezoeken aan Brazilië), die zijn eigen speciale harmonieën en jazzinvloeden aan het project toevoegt. In januari vorig jaar begeleide Tuur nog Erik Vloeimans die samen een concert brachten. Een noodkreet zonder publiek in coronatijd, dat digitaal werd uitgezonden. In de diatonische hoek hebben we autodidactische muzikant Didier Laloy die melodische inspiratie en ritmische punch geeft aan de originele composities van het duo. Ook Didier was al eerder te horen in het Kerkje, samen met celliste Kathy Adam onder de naam Duo Belem.

Website 
Filmpje

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178