ZONDAG 28 JANUAR 2024 • 14.00 uur

Ella van Poucke 
Solo op cello speelt sonaten van Bach

Ella

Ella van Poucke 

Entree € 17,50

Bestel kaarten

Concert Ella van Poucke (cello) speelt Bach

Ella van Poucke, geboren in Amsterdam in 1994, is een van de meest toonaangevende cellisten van haar generatie. Geprezen om haar muzikale integriteit, feilloze instrumentale vaardigheden en haar uitvoerende aanwezigheid en intensiteit, behoort de Nederlandse celliste tot de top van de huidige generatie cellisten.
Na haar debuut in het Concertgebouw op 10-jarige leeftijd trad ze op in alle grote zalen van Nederland, in vele topzalen in Europa en in de VS en Azië.
Ella is regelmatig te horen op de Nederlandse radio en televisie in programma’s, zoals Podium Klassiek en Vrije Geluiden. En ook in tv-programma’s in Duitsland en Frankrijk.
In 2019 voerde Ella samen met haar broer Nicolas de complete werken voor cello en piano van Beethoven uit in onder meer het Concertgebouw in Amsterdam.  In 2018 toerde ze met alle suites van Bach. In 2020 bracht Ella haar debuutalbum uit, gewijd aan Schumanns werken voor cello, dat wereldwijd zeer goed werd ontvangen.
Het jaar 2023 markeert de 150e verjaardag van Sergei Rachmaninov. Ella's volgende album zal een eerbetoon zijn aan zijn kamermuziek en focust op de monumentale sonate voor cello en piano die ze opnam met pianist Caspar Vos.
In 2022 werd Ella benoemd tot cellodocent aan het Conservatorium van Amsterdam.

 Ella werd geboren in een familie van muzikanten en begon op zesjarige leeftijd cello te spelen. Ging op 10-jarige leeftijd naar het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en vervolgde har opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Godfried Hoogeveen.

Ella speelt op een Maggini-cello uit 1620, die haar vriendelijk is uitgeleend door een anonieme weldoener.

 In het Viuncentiuskerkje in Velp speelt Ella de 1ste, 4de en 6de sonate van Bach.

Filmpje

Lees meer


Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178