ZONDAG 6 NOVEMBER 2022 • 14.00 uur

Edenwood Duo (B) - Catharine Struys (gitaar) en Wouter Vercruysse (cello)
Klassieke muziek - Kolosko, Meunier, Mirto, Burton, Asgeir Aarøen en Mathias Duplessy

Entree € 16,00

Bestel kaarten

Op zondagmiddag 6 november, aanvang 14.00 uur, brengt het Belgisch Edenwood Duo een concert met klassieke muziek. Het duo bestaat uit cellist Wouter Vercruysse en gitariste Catherine Struys. De twee gepassioneerde musici betreden nieuwe paden langs een repertoire waarvan we zelfs niet eens wisten dat het bestond. Je moet daarbij denken aan componisten als Nathan Kolosko, Nicolas Meunier, Giorgio Mirto, Asgeir Aarøen, Mathias Duplessy en Armand Coeck! Daaronder hele serene nummers die volledig tot hun recht komen in de serene omgeving van het Vincentiuskerkje in Velp. Maar uiteraard ook wat ‘pittiger’ werk. De locatie is het Kerkje Velp, Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave.

Primeur in Velp – Nieuwe klassieke muziek
Het Edenwood Duo heeft voor het concert in Velp een primeur. Voor het eerst wordt een nieuw werk van de Belgische componist Michel Burton ten gehore gebracht. Een wereldcreatie met de naam 3 Dialogues (3 dialogen). Burton schreef dit stuk dit voorjaar en zal aanwezig zijn op het concert in Velp.

Cello en gitaar
Edenwood Duo is een graag gehoord duo op diverse podia in binnen- en buitenland. Catherine Struys en Wouter Vercruysse zijn twee geïnspireerde muzikanten die kunnen beroepen op een solide techniek en zich uitdrukken met een poëtische zeggingskracht.
In 2016 besloten gitariste Catherine Struys en cellist Wouter Vercruysse om een duo te vormen. Het Edenwood Duo werd gecoacht door Sophie Hallynck en Guy Danel. In 2017 werd het duo laureaat in het Concours International Léopold Bellan te Parijs en de 'revelatie' op het Internationale Muziekfestival Cap Ferret in Frankrijk.

Wouter Vercruysse - cello
Wouter Vercruysse behaalde het diploma Master of Music met grootste onderscheiding voor cello aan het Koninklijk Conservatorium Gent bij Judith Ermert. Voorafgaand had hij les genoten bij Jan Van Kelst aan het Conservatorium van Kortrijk. Masterclasses cello kreeg hij onder meer van Yo-Yo Ma, Alexander Rudin en Alain Meunier. Compositie-, improvisatie- en gitaarlessen kreeg hij van zijn mentor Armand Coeck. Voor zijn grote passie, de kamermuziek, liet hij zich gidsen door onder meer Filip Rathé, Guy Danel en Pavel Fischer.
Hij won eerste prijzen bij Belfius Classics, de Rotarywedstrijd en werd met het St. George Quintet laureaat van Supernova 2016. In 2017 behaalde hij een 2de prijs in de ‘Concours International Léopold Bellan’ in Parijs met Edenwood Duo.

Catherine Struys - gitaarNa haar 1ste prijs behaald te hebben aan het Koninklijk Conservatorium Luik bij Luc Vander Borght vervolmaakte Catherine Struys zich bij Johan Fostier en Yves Storms. Aan het IMEP Namen verkreeg ze het meesterdiploma voor gitaar met grote onderscheiding bij de Spaanse gitariste Maria-Nieves Mohino.
Ze volgde ook masterclasses bij internationaal bekende artiesten zoals Eduardo Isaac, Susanne Mebes, Oscar Ghiglia, Pablo Márquez, Alvaro Pierri, Hopkinson Smith, Zoran Dukic, Roberto Aussel en Pavel Steidl. In de kamermuziek liet ze zich bijstaan door ondermeer André Siwy, Sophie Hallynck en Guy Danel. Als soliste trad ze op in België, Frankrijk, Italië en Nederland. Sinds januari 2014 is Catherine Struys ook artistieke adviseur bij het festival Kaléidoscope de la Guitare in Rixensart (België).

Programma ‘Blue’

Nathan Kolosko (°1975 VS)
      Episodics I, II & III (2021)

Nicolas Meunier (°1991 BE)
      Sérénade (2020)

Giorgio Mirto (°1972 IT)
      Light Blue (2017)
              I. Le:ers on the Table
             II. Intermezzo
            III. Omar

Pauze

Michel Burton (°1953 BE)
      3 Dialogues (2022)
              1. Animé
              2. Apaisé
              3. Enjoué

Asgeir Aarøen (°1972 NO)
       Strings of Silence (2012)

Mathias Duplessy (°1972 FR)
       Sonate pour violoncelle et guitare en 4 rêves
               Rêve exalté
               Rêve heureux
               Rêve mélancolique
               Rêve fou

Filmpje
https://www.edenwoodduo.com/ 

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178