ZONDAG 24 MAART 2019 • 14.30 uur

Joscho Stephan Trio
HOT CLUB DE FRANCE, GIPSY SWING

Entree € 16,00

Bestel kaarten

De roots van bandleider Joscho Stephan liggen in de muziek van de Gipsy Swing, de stijl van de legendarische jazzgitarist Django Reinhardt uit de jaren ‘30. Joscho heeft zich deze muziek niet alleen eigen gemaakt, maar er een eigen interpretatie aan gegeven en speelt dit genre nu op het hoogste niveau wereldwijd en is nog steeds actief bezig met het verleggen van zijn ‘grenzen’. Hij creëert een nieuwe toekomst voor de Gipsy Swing.

Grote jazzmuzikanten zoals Paquito de Rivera, James Carter, Charlie Mariano of Grady Tate prezen vol enthousiasme de zeer getalenteerde optredens met hem. In Australië heeft hij getoerd met topgitaristen als Martin Taylor en Tommy Emmanuel en in Europa trad hij op met zijn eigen bands (Trio en Quintet) op tal van spraakmakende festivals (onder andere in Slovenië, Italië, Frankrijk, Polen en Engeland). Zijn concerten in Amerika, in het Lincoln Center in New York en een optreden in Nashville, werden eveneens spraakmakend, net als zijn optredens in de New Yorker jazz-scene Birdland. In Nederland speelde hij diverse malen samen met leden van het Rosenberg Trio en dit Trio zelf.

Over de hele linie heeft de pers alleen maar goede dingen te zeggen over Joscho Stephan en zijn bands. Zijn cd-debuut ‘Swinging Strings’ werd cd van de maand voor het Amerikaanse tijdschrift Guitar Player. Volgens Acoustic Guitar Magazine staat hij ‘garant voor een mooie en lange toekomst van de Gipsy music’.

YouTube

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178