DONDERDAGAVOND 15 NOV 2018 • 20.00 uur

Concert Harpiste Michelle Sweegers 
JONG TALENT - KLASSIEK

Entree € 15,00

Bestel kaarten

Stichting Kunst in het Kerkje wil naast gevestigde muzikanten ook podium bieden aan jong talent. Hiervoor hebben we een concert ingelast van harpiste Michelle Sweegers uit Tilburg. Een aanstormend Brabants talent, dat in januari van dit jaar nog de eerste prijs verdiende bij het Rosa Spier Harp Concours in Amstelveen.

Dit concert is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage uit het project “Oog en oor voor jongeren” van de Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen.

Jong talent
Naast drie topconcerten en vele exposities van gevestigde kunstenaars gaat stichting Kunst in het Kerkje ook ruimte bieden aan jong talent. In juni hield een groep aankomende beeldend kunstenaars een expositie. Op donderdagavond staan de deuren van het Kunstkerkje open voor een jong muziektalent: harpiste Michelle Sweegers uit Tilburg.
Michelle is geboren in Tilburg en begon op zevenjarige leeftijd met harplessen. In september 2011 werd ze aangenomen op de Academie Muzikaal Talent en in 2015 ging zij naar het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Na het behalen van haar Bachelor vervolgde zij haar studie aan het Conservatoire National Superieur de Musique et Danse in Lyon (Frankrijk).

In de prijzen
Michelle heeft in haar jonge carrière als harpiste al diverse prijzen gewonnen, zoals het Prinses Christina Concours, het International Harp Competition Felix Godefroid en het Concours International de Harpes. In januari van dit jaar won zij de eerste prijs bij het Rosa Spier Harp Concours in Amstelveen. Daarbij kreeg ze ook de prijs voor de beste vertolking van het verplichte stuk 'In Memoriam Rosa Spier' van de Nederlandse componist Jurriaan Andriessen.
De 20 jarige Michelle treedt al regelmatig op bij verschillende soorten gelegenheden in binnen- en buitenland. Ze heeft ervaring opgedaan in verschillende bezettingen en  solo en in kamermuziek- en grote orkesten en als soliste ‘vóór het orkest’. Ook heeft ze verschillende masterclasses en stages mogen volgen bij onder meer Isabelle Perrin, Sylvain Blassel, Sasha Boldachev, Fabrice Pierre en Gwyneth Wentink.

Meer info: www.michellesweegers.nl 

YouTube

Pastoor Loefsweg 1 Velp-Grave (NB) | info@kunstinhetkerkje.nl | RSIN/Fiscaal nummer: 816692178